Viikkotiedote 38


I TIEDOTUSASIAT

1. Osakunnan keskusteluryhmä siirtyy Telegramiin

Viime viikolla saavutettiin Whatsappin ryhmäkohtainen maksimijäsenmäärä Hämisläiset-ryhmässä. Koska pelkästään fuksien ryhmässä on yli sata jonottamassa pääsyä Hämisläiset-ryhmään, siirretään keskustelut Telegramin puolelle, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Osakunnalta löytyy linkki ja QR-koodi, jolla pääset liittymään ryhmään.

Haluatko vain tiedotteet ilman muuta spämmiä? Liity tiedotuskanavalle t.me/hotiedotus

2. Talviylioppilaslakkien yhteistilaus

Mikäli syyskuun loppu ja ylioppilaslakin käyttöajan hupeneminen ahdistavat, ei hätää!

Talviylioppilaslakkien yhteistilaus pelastaa päivän! Yhteistilaus toteutetaan jokaisen hattuhifistelijän lempipuodista E. R. Wahlmannilta syyslukukauden aikana. Tavoitteena on saada lakit päänsuojaksi ennen itsenäisyyspäivää.

Hintaa talvilakille osakuntavuorilla Wahlmanilta tulee 78 € mikäli saamme kasaan 10 tilaajaa. Muutoin hinta nousee 95 €:oon. Hintaan ei sisälly lyyraa, mutta tarvittaessa sellaisen voi hankkia samalla lyyravalinnasta riippuen 18-77 €:n hintaan.

Tarkemmat tiedot tilaamiseen, Antton Luoman ottamat kuvat talviylioppilaslakista, sekä Pasi Pykälistön kirjoittama kuvaus sen käytöstä ja historiasta löytyvät Osakuntien yhteisvaltuuskunnan sivuilta.

3. Lähde Tarttoon ystävyysorganisaatioidemme juhliin

Kaksi Hämäläis-Osakunnan virolaista ystävyysjärjestöä viettää lokakuussa syysjuhliaan Tartossa, ja matkaan kaivataan Hämiksen ulkoministereiden lisäksi muitakin kiinnostuneita jäseniä. Ei ole väliä, oletko fuksi vai vanhempi jäsen – kiinnostus tutustua kansainvälisiin ystäviimme ja heidän tapoihinsa riittää!

Korporaatio Filiae Patriae viettää viime vuodesta eteenpäin siirrettyä 100-vuotisjuhlaansa 22.-24.10. Paikkoja on 3-4 hämisläiselle. Korporaatio Sakala viettää syysjuhlaansa viikkoa myöhemmin, 29.-31.10, ja siellä paikkoja on ainakin kahdelle hämisläiselle. Jos olisit kiinnostunut lähtemään kanssamme jompaankumpaan juhlaan, laita viestiä osoitteeseen uav@hamalais-osakunta.fi. Etusijalla ovat jäsenet, jotka voisivat olla Tartossa paikalla koko viikonlopun; muuten paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ystävämme tarjoavat juhlat ja majoituksen. Tere tulemast!

4. Tanssikerhon kurssit alkavat taas lokakuussa

Alkeiskurssin ensimmäinen osa alkaa keskiviikkona 6.10. kello 17-19, ja mukaan pääset ilmoittautumalla lomakkeella https://hamis.nettilomake.fi/form/11746

Alkeisjatkokurssin ensimmäinen osa alkaa myös keskiviikkona 6.10., ja jatkokurssin ensimmäinen osa alkaa seuraavana päivänä torstaina 7.10. Kurssien hintatiedot ja tarkemman kurssitarjonnan löydät sivuiltamme https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho

5. Vuosittainen jäseneksi kirjautuminen ja laajennetut päivystysajat

Osakunnan sääntöjen (8§) mukaisesti ”[j]äsenen on vuosittain kirjauduttava osakunnan jäseneksi ollakseen oikeutettu 7 §:ssä mainittuihin jäsenetuihin.”

Lukuvuodelle 2021-2022 kirjautumista varten osakunnan toimistolla päivystetään jokaisena syyskuun arkipäivänä. Kirjautuvan jäsenen tulee toimistolla käydessään osoittaa olevansa läsnä oleva opiskelija korkeakoulussaan ja suoritettava osakunnan jäsen- tai ulkojäsenmaksu. Vaihtoehtoisesti Helsingin yliopistossa opiskeleva jäsen voi Sisu-järjestelmän ’Omat tiedot/ Maksetut maksut’ -sivulta näyttää suorittaneensa osakunnan jäsenmaksun lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä.

Päivystysvuorojen kellonajat löytyvät osakunnan päivystyskalenterista.

6. Hämäläisten Ylioppilassäätiön opintostipendihaku käynnissä

Stipendejä voivat hakea Hämäläis-Osakunnan varsinaiset jäsenet, jotka ovat hakiessaan osakunnan jäseninä vähintään kolmatta lukukauttaan. Yhden stipendin suuruus on 950 euroa ja niitä jaetaan enintään 50 kpl.

Hakuohjeet ja sähköinen hakujärjestelmä löytyvät säätiön kotisivuilta www.hys.net

Stipendien pisteytystä ja hakukelpoisuutta koskevat yksityiskohdat määrätään Hämäläis-Osakunnan stipendiohjesäännössä.

Hakuaika päättyy 14.10.2021 klo 24:00

7. Haetaan opintostipendihakemusten pisteyttäjiä

Opintostipendejä pisteyttämään tarvitaan jokaisesta Helsingin
yliopiston tiedekunnasta opiskelija. Pisteytys tapahtuu lokakuun lopussa ja pisteytyksestä maksetaan pieni palkkio.

Ilmoita osakunnan sihteerille (sihteeri@hamailais-osakunta.fi) halukkuudestasi tehtävään mahdollisimman pian, kuitenkin syyskuun loppuun mennessä. Kerro viestissäsi, mitä tiedekuntaa haluaisit pisteyttää. Huom! Jos haet stipendiä et voi pisteyttää omaa tiedekuntaasi.

Jos halukkaita ei ole tarpeeksi, tarvittaessa sama henkilö voi pisteyttää useaa tiedekuntaa.

 

II TAPAHTUMAT

1. Juristikerhon fuksiboolit perjantaina

Juristikerho järjestää jo perinteeksi muodostuneet fuksiboolit perjantaina 24.9 klo 19.30 alkaen osakunnan 5. kerroksen Sillanpäässä ja Hikiällä. Kyseessä on erinomainen tilaisuus tutustua kerhon monipuoliseen toimintaan sekä niin uusiin kuin vanhoihinkin kavereihin mm. speed datingin merkeissä! Tarjolla on luonnollisesti boolia sekä pientä purtavaa. Fuksiboolien jälkeen bileet jatkuvat yön (tai aamun) pikkutunneille saakka. Halukkaille on varattu myös saunomismahdollisuus.

Tapahtumaa saa ja kannattaa jakaa eteenpäin; Tuo kaverisi mukanasi!

2. Jazz-ilta Cafe Carusellissa 1.10.

Lähde mukaan kuuntelemaan jazzia Cafe Caruselliin 1.10. kello 17.30. Pöytä on varattu 15 henkilölle ja Hämis sponsoroi jokaisen osallistujan ruokatilausta viidellä eurolla. Eksursiolle on vapaa pääsy! Ilmoittautuminen alkaa 21.9.2021 kello 12 osoitteessa hamis.nettilomake.fi.

Caruselin kuvaus illasta: https://carusel.fi/tapahtumat.

3. Ekskursio kansallisteatteriin 3.10.

Tule mukaan Ohjelmavaliokunnan järjestämäään ekskursioon Kansallisteatteriin!

Suuntaamme 3.10. katsomaan loppuunmyytyä ”Punch Up! Resistance & Glitter” -esitystä. Esitys sisältää muun muassa stand-uppia, dragesityksiä ja burleskia. Ekskun hinta on 12,5€. Ilmoittautuminen alkaa 25.9. kello 12. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen minerva.skytta@aalto.fi. Paikkoja on hyvin rajallisesti (vain 8 lippua) ja nopeiten ilmoittautuneet pääsevät mukaan. Toivottavasti nähdään Kansallisteatterissa!

https://kansallisteatteri.fi/esitys/punch-up-resistance-glitter/

4. Euroviisusitsit 15.10.

Nyt on aika sutia tukka taakse kuin Mikko Lempilampi vuonna 2007 ja kaivaa foliot uunin alalaatikosta Vjerka Serdjutška -asua varten. Suuntaa Hämäläis-osakunnalle sitsaamaan kanssamme valkoisessa paidassa ja tummissa farkuissa (kadottiko Måns matkalaukkunsa matkalla?) tai esimerkiksi punaisissa nahkahousuissa ja rajatuissa silmissä.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi sitseille: huomaathan kuitenkin, että paikkoja sitseille on rajallinen määrä. Ilmoittautuminen alkaa 1.10.2021 kello 12.00 osoitteessa hamis.nettilomake.fi. Koska sitsit ovat herättäneet paljon kiinnostusta osakuntalaisten keskuudessa, ole ilmoittautumisen alkaessa tarkkana ja nopeampi kuin Graham Norton piikittelyssään.

Voit valmistautua sitseihin treenaamalla niin pienet kuin suuretkin euroviisuhitit, opettelemalla tipitii-tanssin ja kertaamalla noloimmat viisumokat. Inspiroidu esimerkiksi venäläisistä mummoista tai irlantilaisista Jedward-kaksosista ja löydä itsellesi ja ystävällesi teemaan sopivat asut. Asuihin kannattaa panostaa, sillä luvassa on upeita palkintoja!

Kaksi asiaa on varmaa: kylmäksi ilta ei jätä ketään eikä säihkettä tule puuttumaan. Hämiksen sitsit tekevät yhtä mahtavan paluun kuin FloRida! PLAY JAJA DING DONG!

Viikottain toistuvat:

1. Maanantailenkki

Lenkki lähtee osakunnan ylimmästä kerroksesta Hikiältä (saunalta) klo 19. Juosta saa omaan tahtiin! Rohkeasti mukaan. Lenkki järjestetään yhdessä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin jälkeen tarjolla on eväitä ja lämmin sauna.

2. Teeilta tiistaisin

Osakunnan kerhot ja valiokunnat järjestävät teeiltoja Aulangossa tiistaisin klo 19 alkaen. Tervetuloa nauttimaan pienestä purtavasta ja muiden osakuntalaisten seurasta.

3. Pelikerhon peli-ilta keskiviikkoisin

Pelikerho kokoontuu klo 18 Aulankoon pelaamaan lautapelejä. Tänä vuonna lautapelivalikoima on tavallista laajempi Satakuntalaisen Osakunnan läsnäolon ansiosta.

4. HoRes pienoispistoolivuorot torstaisin

Hämäläis-Osakunnan reserviläisten pienoispistoolivuoro pidetään joka torstai klo 18.00. Siirtyminen radalle tapahtuu 3. kerroksesta, toimiston edestä tasan klo 18. Vuoro kestää noin tunnin ja maksaa 5 €. Vuoron tullessa täyteen voidaan tarvittaessa pitää toinen vuoro klo 19 alkaen.

Osallistuminen edellyttää ennakkoilmottautumista ja maskin käyttämistä.
Lisätietoa pienoispistoolivuoroista saa ratamestarilta: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

 

LUETTELO TULEVISTA TAPAHTUMISTA

24.9. Juristikerhon fuksiboolit
25.9. Fuksiaiset ja kaudenavajaiset
30.9. Fuksipizzat

1.10. Jazz-ilta Cafe Carusellissa
3.10. Ekskursio kansallisteatteriin
5.10. HYY:n fuksiseikkailu
8.-10.10. Fuksimökki
14.10. Fuksipizzat
15.10. Euroviisusitsit
23.10. Fuksisitsit
27.10. Juristikerhon UKK-turvallisuusilta

13.11. Vuosijuhla
20.11. Yö osakunnalla ja pyjamabileet
27.11. Pikkujoulut
3.12. Osakunta-appro
6.12. Itsenäisyyspäivän sitsit
8.12. Juristikerhon UKK-ilmastoilta