Viikkotiedote 39


I TIEDOTUSASIAT

1. Talviylioppilaslakkien yhteistilaus

Mikäli syyskuun loppu ja ylioppilaslakin käyttöajan hupeneminen ahdistavat, ei hätää!

Talviylioppilaslakkien yhteistilaus pelastaa päivän! Yhteistilaus toteutetaan jokaisen hattuhifistelijän lempipuodista E. R. Wahlmannilta syyslukukauden aikana. Tavoitteena on saada lakit päänsuojaksi ennen itsenäisyyspäivää.

Hintaa talvilakille osakuntavuorilla Wahlmanilta tulee 78 € mikäli saamme kasaan 10 tilaajaa. Muutoin hinta nousee 95 €:oon. Hintaan ei sisälly lyyraa, mutta tarvittaessa sellaisen voi hankkia samalla lyyravalinnasta riippuen 18-77 €:n hintaan.

Tarkemmat tiedot tilaamiseen, Antton Luoman ottamat kuvat talviylioppilaslakista, sekä Pasi Pykälistön kirjoittama kuvaus sen käytöstä ja historiasta löytyvät Osakuntien yhteisvaltuuskunnan sivuilta.

2. Lähde Tarttoon ystävyysorganisaatioidemme juhliin

Kaksi Hämäläis-Osakunnan virolaista ystävyysjärjestöä viettää lokakuussa syysjuhliaan Tartossa, ja matkaan kaivataan Hämiksen ulkoministereiden lisäksi muitakin kiinnostuneita jäseniä. Ei ole väliä, oletko fuksi vai vanhempi jäsen – kiinnostus tutustua kansainvälisiin ystäviimme ja heidän tapoihinsa riittää!

Korporaatio Filiae Patriae viettää viime vuodesta eteenpäin siirrettyä 100-vuotisjuhlaansa 22.-24.10. Paikkoja on 3-4 hämisläiselle. Korporaatio Sakala viettää syysjuhlaansa viikkoa myöhemmin, 29.-31.10, ja siellä paikkoja on ainakin kahdelle hämisläiselle. Jos olisit kiinnostunut lähtemään kanssamme jompaankumpaan juhlaan, laita viestiä osoitteeseen uav@hamalais-osakunta.fi. Etusijalla ovat jäsenet, jotka voisivat olla Tartossa paikalla koko viikonlopun; muuten paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ystävämme tarjoavat juhlat ja majoituksen. Tere tulemast!

3. Tanssikerhon kurssit alkavat taas lokakuussa

Alkeiskurssin ensimmäinen osa alkaa keskiviikkona 6.10. kello 17-19, ja mukaan pääset ilmoittautumalla lomakkeella https://hamis.nettilomake.fi/form/11746

Alkeisjatkokurssin ensimmäinen osa alkaa myös keskiviikkona 6.10., ja jatkokurssin ensimmäinen osa alkaa seuraavana päivänä torstaina 7.10. Kurssien hintatiedot ja tarkemman kurssitarjonnan löydät sivuiltamme https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho

4. Hämäläisten Ylioppilassäätiön opintostipendihaku käynnissä

Stipendejä voivat hakea Hämäläis-Osakunnan varsinaiset jäsenet, jotka ovat hakiessaan osakunnan jäseninä vähintään kolmatta lukukauttaan. Yhden stipendin suuruus on 950 euroa ja niitä jaetaan enintään 50 kpl.

Hakuohjeet ja sähköinen hakujärjestelmä löytyvät säätiön kotisivuilta www.hys.net

Stipendien pisteytystä ja hakukelpoisuutta koskevat yksityiskohdat määrätään Hämäläis-Osakunnan stipendiohjesäännössä.

Hakuaika päättyy 14.10.2021 klo 24:00

 

II TAPAHTUMAT

1. Leffailta Hämiksellä tiistaina

Yleisön pyynnöstä Ohjelmavaliokunta järjestää leffaillan Hämiksellä tiistaina 28.9.2021 kello 20. Elokuvana Liikkuva Linna.

2. Fuksipizzat torstaina

Tule herkuttelemaan pizzalla ja tutustumaan Hämiksen tiloihin! Tässä tapahtumassa sinulle esitellään osakunta perusteellisesti, minkä lisäksi pääset tutustumaan vanhempiin osakuntalaisiin. Toivomme paikalle ensisijaisesti sellaisia, jotka eivät ole vielä päässeet tutustumaan taloon.

Tapahtuma on maksuton. Tule rohkeasti yksin tai ota kaverit mukaan! Tapahtuman yhteydessä voit halutessasi myös kirjautua jäseneksi.

Nähdään 3. kerroksen Ratinassa, yhtä kerrosta Osakuntabaaria ylempänä.

3. Koivuniemen syystalkoot 10.10.-11.10.

Ilmojen kylmetessä on aika laittaa rakas kesäpaikkamme Koivuniemi talviteloille. Osakunnan kiireisen syksyn vuoksi talkoot on tarkoitus pitää heti fuksimökin jälkeen, sunnuntaina 10.10. ja hoitaa hommat valmiiksi maanantai-aamupäivänä 11.10.

Koivuniemi sijaitsee Hausjärven Oitissa, kolmen kilometrin päässä Oitin rautatieasemalta. Paikalle pääsee kätevästi junalla (noin tunnin matka Helsingistä) tai sitten omalla autolla, jolloin kimppakyydit ovat suositeltavia. Aloitamme talkoot kello 14 sunnuntaina, jolloin järjestelemme taloa ja pihaa. Illalla lämmitetään sauna viimeistä kertaa tänä vuonna ja nautitaan raikkaasta syysillasta. Tarkoituksena olisi tehdä hommat pitkälti sunnuntain puolella ja sulkea paikka maanantaina aamupäivällä, kun kaikki tarpeelliset työt on tehty.

Osakunta kustantaa talkoolaisten matkat sekä ylöspidon talkooaikana. Ilmoittauduthan ke 06.10 mennessä, jotta osaamme varautua sopivaan määrään ruokaa. Mukaan kannattaa ottaa oma makuupussi sekä pyyhe – Koivuniemen lakanoita ym. ei ehditä enää pestä viikonlopun jälkeen. Syysillat ovat viileitä, joten myös pipo ja villasukat ovat tarpeelliset.

Kysymyksissä voit olla yhteydessä kesäpaikkavastaava Lauri Hämäläiseen, lauri.a.hamalainen@aalto.fi .

Talkoisiin on varattu osallistujille 20 paikkaa. Ilmoittautuminen päättyy 06.10. Ilmoittautuminen

4. Euroviisusitsit 15.10.

Nyt on aika sutia tukka taakse kuin Mikko Lempilampi vuonna 2007 ja kaivaa foliot uunin alalaatikosta Vjerka Serdjutška -asua varten. Suuntaa Hämäläis-osakunnalle sitsaamaan kanssamme valkoisessa paidassa ja tummissa farkuissa (kadottiko Måns matkalaukkunsa matkalla?) tai esimerkiksi punaisissa nahkahousuissa ja rajatuissa silmissä.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi sitseille: huomaathan kuitenkin, että paikkoja sitseille on rajallinen määrä. Ilmoittautuminen alkaa 1.10.2021 kello 12.00 Kide.appissa. Koska sitsit ovat herättäneet paljon kiinnostusta osakuntalaisten keskuudessa, ole ilmoittautumisen alkaessa tarkkana ja nopeampi kuin Graham Norton piikittelyssään.

Voit valmistautua sitseihin treenaamalla niin pienet kuin suuretkin euroviisuhitit, opettelemalla tipitii-tanssin ja kertaamalla noloimmat viisumokat. Inspiroidu esimerkiksi venäläisistä mummoista tai irlantilaisista Jedward-kaksosista ja löydä itsellesi ja ystävällesi teemaan sopivat asut. Asuihin kannattaa panostaa, sillä luvassa on upeita palkintoja!

Kaksi asiaa on varmaa: kylmäksi ilta ei jätä ketään eikä säihkettä tule puuttumaan. Hämiksen sitsit tekevät yhtä mahtavan paluun kuin FloRida! PLAY JAJA DING DONG!

Syyskokoukset
– HOS Big Bandin syyskokous 4.10. klo 20:30
– Pelikerhon syyskokous 6.10. klo 18

Viikottain toistuvat:

1. Maanantailenkki

Lenkki lähtee osakunnan ylimmästä kerroksesta Hikiältä (saunalta) klo 19. Juosta saa omaan tahtiin! Rohkeasti mukaan. Lenkki järjestetään yhdessä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin jälkeen tarjolla on eväitä ja lämmin sauna.

2. Teeilta tiistaisin

Osakunnan kerhot ja valiokunnat järjestävät teeiltoja Aulangossa tiistaisin klo 19 alkaen. Tervetuloa nauttimaan pienestä purtavasta ja muiden osakuntalaisten seurasta.

3. Pelikerhon peli-ilta keskiviikkoisin

Pelikerho kokoontuu klo 18 Aulankoon pelaamaan lautapelejä. Tänä vuonna lautapelivalikoima on tavallista laajempi Satakuntalaisen Osakunnan läsnäolon ansiosta.

4. HoRes pienoispistoolivuorot torstaisin

Hämäläis-Osakunnan reserviläisten pienoispistoolivuoro pidetään joka torstai klo 18.00. Siirtyminen radalle tapahtuu 3. kerroksesta, toimiston edestä tasan klo 18. Vuoro kestää noin tunnin ja maksaa 5 €. Vuoron tullessa täyteen voidaan tarvittaessa pitää toinen vuoro klo 19 alkaen.

Osallistuminen edellyttää ennakkoilmottautumista ja maskin käyttämistä.
Lisätietoa pienoispistoolivuoroista saa ratamestarilta: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

 

LUETTELO TULEVISTA TAPAHTUMISTA

28.9. Fuksipizzat Hämiksellä
30.9. Fuksipizzat

1.10. Jazz-ilta Cafe Carusellissa
3.10. Ekskursio kansallisteatteriin
5.10. HYY:n fuksiseikkailu
8.-10.10. Fuksimökki
10.-11.10. Koivuniemen syystalkoot
14.10. Fuksipizzat
15.10. Euroviisusitsit
23.10. Fuksisitsit
27.10. Juristikerhon UKK-turvallisuusilta

13.11. Vuosijuhla
20.11. Yö osakunnalla ja pyjamabileet
27.11. Pikkujoulut

3.12. Osakunta-appro
6.12. Itsenäisyyspäivän sitsit
8.12. Juristikerhon UKK-ilmastoilta