Viikkotiedote 39/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Opintostipendihaku 2023

HAETTAVAKSI JULISTETAAN HÄMÄLÄISTEN YLIOPPILASSÄÄTIÖN OPINTOSTIPENDIT

Stipendejä voivat hakea Hämäläis-Osakunnan varsinaiset jäsenet, jotka ovat hakiessaan osakunnan jäseninä vähintään kolmatta lukukauttaan.

Stipendejä jaetaan enintään 60 kpl ja yhden stipendin suuruus on 950 euroa.

Hakuohjeet ja sähköinen hakujärjestelmä löytyvät säätiön kotisivuilta www.hys.net

Hakuaika päättyy 16.10.2023 klo 24.00.

2. Kysely Hämäläis-Osakunnan jäsenistölle toiveista seuraaville vuosille

Osakunnan edellisten vuosien tavoitteet oli asetettu vuosille 2020–2023. Nyt olisi aika suunnata katse kohti tulevaisuutta ja osakunnan visiota seuraaville vuosille! Vastaa kyselyyn ja vaikuta, millaisiin asioihin toivoisit osakunnalla seuraavien vuosien aikana kiinnitettävän huomiota.

Kyselyyn voit vastata aina 6.10. asti.

3. Starttirahoja Lahteen linkittyviin opinnäytetöihin

Onko opinnäytetyölläsi kytkös Lahteen? Voisiko sillä olla? Lahden Yliopistokampus myöntää Helsingin yliopiston ja LUT-yliopiston opiskelijoille 500 euron starttirahoja opinnäytetyön alkuvaiheeseen.

Edellytyksenä on, että opinnäytetyötä (kandidaatintutkielma, maisterintutkielma tai väitöskirja) suunnitellaan tai startataan yhteistyössä Lahden seudun yrityksen tai organisaation kanssa tai opinnäytetyö on jotenkin muuten hyödyllinen seutukunnalle. Starttirahan tarkoituksena on auttaa alkuun. Rahoitusta voi käyttää esimerkiksi matkoihin Lahteen, kontaktointiin tai muuhun suunnittelutyöhön. Lahden Yliopistokampukselta saat tarpeen mukaan apua yhteistyökumppaneiden etsimiseen.

Hakemukset
Starttirahaa voit hakea täyttämällä oheisen lomakkeen 15.10.2023 mennessä. Hakemukset käsitellään noin kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Jos hakemuksia tulee runsaasti, priorisoimme Lahdessa tehtäviä ja/tai alkuvaiheessa olevia opinnäytetöitä. Starttirahan saajista tehdään nostoja Lahden Yliopistokampuksen digitaalisen viestinnän kanaviin. Hakemuksen lisäksi tarvitaan lyhyt vapaaehtoinen suositus opinnäytetyön ohjaajalta. Suosituksen deadline on 15.10. Lisätietoa suosituksista hakulomakkeella.

Yhteystiedot
asiantuntija Ilmari Pirkkamaa, Lahden Yliopistokampus
ilmari.pirkkamaa@lahdenyliopistokampus.fi,
+358 50 465 5468

pääsihteeri Minna-Maija Salomaa, Lahden Yliopistokampus
minna-maija.salomaa@lahdenyliopistokampus.fi,
+358 50 595 8953

TAPAHTUMAT

1. Leffailta maanantaina 25.9.

Tervetuloa maanantaina 25.9. klo 19 Ratinaan (3.krs) leffailtaan! Ohjelmassa on katsoa uusi Disneyn Pieni merenneito live action -elokuva, joka pohjautuu samannimiseen Disneyn klassikkopiirrettyyn.

2. Luontokerhon yhteislähtö Prologi ry:n kampuspyöräilyyn perjantaina 29.9.

Kolottaako polkuhammasta? Haluatko tuntea syystuulen hiuksissasi kauniissa maisemissa? Toivotko irtiottoa arjen kiireestä alkoholivapaasti?

Luontokerho järjestää yhteislähdön Helsingin Yliopiston Prologi Ry:n kampuspyöräilyyn perjantaina 29.9 kello 17.00. Reittinä toimii alustavasti Keskusta-Viikki-Kumpula-Meilahti-Otaniemi-Keskusta. Tapahtumassa pyöräillään näissä paikoissa sijaitsevat kampukset läpi ja fiilistellään Helsingin upeita pyöräteitä ja maisemia. Voit tulla tekemään myös vain osan matkasta tai voit liittyä mukaan haluamaltasi kampukselta. Mikäli olet uusi Helsingissä, tilaisuus on erinomainen päästä tutustumaan Helsingin ja Espoon seutuun ja maisemiin muulla kuin julkisilla. Ja jos olet jo Helsingin konkari, voit tulla vain nauttimaan syysillasta. Yhteinen lähtö Hämäläis-Osakunnalta perjantaina 29.9. kello 16.30.

Yhteislähdön yhteyshenkilö, Luontokerhon pj. Jesse, löytyy Telegramista nimimerkillä @Hiidou ja hän ottaa vastaan avosylin kaikki kysymykset koskien reissua.

3. Taidekerhon öljymaalaus Paints & Wine maanantaina 2.10.

HUOM.! Tapahtumaan erillinen ilmoittautuminen. Ilmoittautumislinkki tulee sekä Telegramiin että taidekerhon WhatsApp-ryhmään ilmoittautumisen avautuessa ma 25.9. klo 13.

Taidekerhon Paints & Wine -ilta tulee taas! Tällä kertaa öljymaaleilla.

Oletko aina halunnut kokeilla öljymaaleja, mutta sinulla ei ole välineitä tai tilaa kokeilla kotona? No nyt pääset osakunnalle ihmettelemään renessanssimaalarien suosikkimediumia!

Kuten aiemminkin, viini tai muu valinnainen juoma on omakustanteinen, eli kaikkia iltaan tulijoita suositellaan vierailemaan esimerkiksi Alkossa ennen iltaan saapumista. Myös maalauspohja on omakustanteinen, mutta tulijalla on vapaus valita, haluaako itse käydä ostamassa pohjan, vai tahtooko pohjan paikan päältä.

Mikäli haluaa säästää vaivannäköä ja saada pohjan suoraan osakunnalta, tulee osallistujan maksaa tapahtuman yhteydessä 3 euron materiaalimaksu. Taidekerholta saatava pohja on Tigerin 35cm x 28cm kanvaspohja, eli jos kaipaa jotakin laadukkaampaa, eri kokoista tai jopa eri muotoista, suosittelen käymään ostamassa pohjan itse. Tässä tapauksessa materiaalimaksua ei tarvitse maksaa.

Kaiken muun saa kuitenkin paikan päältä, eli taidekerho tarjoaa maalit, siveltimet, liuottimet ja kaiken muun maalaamiseen tarvittavan. Hiukan pikku purtavaakin on näissä illoissa yleensä ollut tarjolla!

Tapahtuma järjestetään Osakuntabaarin tiloissa kello 18.30 alkaen. Nähdään öljymaalauksen merkeissä ❤

4. OYV:n Aktiivipäivälliset perjantaina 6.10.

ESO, ÅN ja ÖFN toivottavat sinut tervetulleeksi OYV:n Aktiivipäivällisille perjantaina 6.10.2023. klo 18:30 Uuden ylioppilastalon neljänteen kerrokseen.

Ilmottautuminen sulkeutuu sunnuntaina 1.10 klo 21:00. Jokaisella osakunnalla on oma kiintiönsä, joten toimi nopeasti!

Lisätietoja tapahtumasta sekä ilmoittautuminen löytyvät suomeksi ESOn tapahtumakalenterista.

5. Excursio Hämeenkadun approon torstaina 12.10.

MITÄ? Excursio Hämeenkadun approon
MISSÄ? Tanpereella nääs!
MILLOIN? Torstaina 12.10.
MIKSI? Koska kanta-alue ja Suomen suurin opiskelijatapahtuma
DC? Haalarit!
LIPUT? Kide App 38 € / Hämiksen jäsen, sis. approliput ja bussikyydin.

6. HOLlin sadonkorjuusitsit pe 13.10.

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan Laulajien eli HOLlin jo perinteeksi muodostuneille, ikimuistoisille kuorositseille!

Tänä syksynä pääset juhlimaan sitseillä oman elämäsi sadonkorjaajana, on se sitten marjastaja, kauden antimien kokkaaja, maanviljelijä tai vaikka itse peruna. Hyvän ruoan, juoman, seuran ja laulujen lisäksi sitsit ovat erinomainen tilaisuus kaikille kuorolaulusta kiinnostuneille tulla tutustumaan matalalla kynnyksellä HOLliin ja hollilaisiin.

Paikka ja aika: Perjantaina 13.10. Osakuntabaarissa, pöytäjuhla alkaen klo 19
Mitä maksaa: 15 €, tai halutessasi tukea HOLlin tulevia vuosijuhlia, kannatuslippu 20 €

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella!

TULEVAT KOKOUKSET:

Hallituksen kokous ma 25.9.

Paasikivi, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros klo 17.00

Osakunnan kokous ti 26.9.

Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros klo 18.00

HOS:n syyskokous ma 2.10.

Tervetuloa HOS:n syyskokoukseen! Kokous pidetään 2.10.2023 klo 20 alkaen Hämäläis-Osakunnan neljännessä kerroksessa Punaisessa Myllyssä.

Esityslista
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Vuoden 2024 tulo- ja menolaskelma, määrärahahakemus ja toimintasuunnitelma
6. Vuoden 2024 hallituksen jäsenten valinta
7. Vuoden 2024 muiden vastuuhenkilöiden valinta
8. Vuoden 2024 alustava keikkaohjelma
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päättäminen

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho tapaa taas osakunnan viidennessä kerroksessa kello 18.30 eteenpäin. Tällä viikolla kokeilussa on vesi- ja peitevärit, tervetuloa!

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 39

Maanantai 25.9.
13:30-16:30 Taloudenhoitaja
16:00-20:00 Tuutori

Keskiviikko 27.9.
12:00-18:00 Sihteeri
13:00-16:00 Taloudenhoitaja

Torstai 28.9.
19:00-21:00 Sihteeri

Perjantai 29.9.
14:00-18:00 Sihteeri