Viikkotiedote 40/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Kysely Hämäläis-Osakunnan jäsenistölle toiveista seuraaville vuosille

Osakunnan edellisten vuosien tavoitteet oli asetettu vuosille 2020–2023. Nyt olisi aika suunnata katse kohti tulevaisuutta ja osakunnan visiota seuraaville vuosille! Vastaa kyselyyn ja vaikuta, millaisiin asioihin toivoisit osakunnalla seuraavien vuosien aikana kiinnitettävän huomiota.

Kyselyyn voit vastata aina 6.10. asti.

2. Hämäläis-Osakunnan kirjaston tutkijanhuonehaku V/2023

Tutkijanhuonejakso V/2023 alkaa maanantaina 23.10. ja jatkuu 20.12. asti. Jos haluat hakea tutkijanhuonepaikkaa tälle jaksolle, jätä hakemuksesi viimeistään lauantaina 7.10.2023 lomakkeella netissä.

Lue ennen lomakkeen täyttämistä hakuohjeet. Jos hakemuksia saapuu enemmän kuin paikkoja on tarjolla, voidaan yksi paikka jakaa kahden hakijan kesken ilta- ja aamuvuoroihin.

3. Opintostipendihaku 2023

HAETTAVAKSI JULISTETAAN HÄMÄLÄISTEN YLIOPPILASSÄÄTIÖN OPINTOSTIPENDIT

Stipendejä voivat hakea Hämäläis-Osakunnan varsinaiset jäsenet, jotka ovat hakiessaan osakunnan jäseninä vähintään kolmatta lukukauttaan.

Stipendejä jaetaan enintään 60 kpl ja yhden stipendin suuruus on 950 euroa.

Hakuohjeet ja sähköinen hakujärjestelmä löytyvät säätiön kotisivuilta www.hys.net

Hakuaika päättyy 16.10.2023 klo 24.00.

4. Osakuntabaari Oy:n palautekysely

Osallistu Osakuntabaari Oy:n palautekyselyyn linkistä! Kysely on auki 2.10.-20.10.

Osallistujien kesken arvotaan lounaslipukkeita.

5. Starttirahoja Lahteen linkittyviin opinnäytetöihin

Onko opinnäytetyölläsi kytkös Lahteen? Voisiko sillä olla? Lahden Yliopistokampus myöntää Helsingin yliopiston ja LUT-yliopiston opiskelijoille 500 euron starttirahoja opinnäytetyön alkuvaiheeseen.

Edellytyksenä on, että opinnäytetyötä (kandidaatintutkielma, maisterintutkielma tai väitöskirja) suunnitellaan tai startataan yhteistyössä Lahden seudun yrityksen tai organisaation kanssa tai opinnäytetyö on jotenkin muuten hyödyllinen seutukunnalle. Starttirahan tarkoituksena on auttaa alkuun. Rahoitusta voi käyttää esimerkiksi matkoihin Lahteen, kontaktointiin tai muuhun suunnittelutyöhön. Lahden Yliopistokampukselta saat tarpeen mukaan apua yhteistyökumppaneiden etsimiseen.

Hakemukset
Starttirahaa voit hakea täyttämällä oheisen lomakkeen 15.10.2023 mennessä. Hakemukset käsitellään noin kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Jos hakemuksia tulee runsaasti, priorisoimme Lahdessa tehtäviä ja/tai alkuvaiheessa olevia opinnäytetöitä. Starttirahan saajista tehdään nostoja Lahden Yliopistokampuksen digitaalisen viestinnän kanaviin. Hakemuksen lisäksi tarvitaan lyhyt vapaaehtoinen suositus opinnäytetyön ohjaajalta. Suosituksen deadline on 15.10. Lisätietoa suosituksista hakulomakkeella.

Yhteystiedot
asiantuntija Ilmari Pirkkamaa, Lahden Yliopistokampus
ilmari.pirkkamaa@lahdenyliopistokampus.fi,
+358 50 465 5468

pääsihteeri Minna-Maija Salomaa, Lahden Yliopistokampus
minna-maija.salomaa@lahdenyliopistokampus.fi,
+358 50 595 8953

TAPAHTUMAT

1. Leffailta to 5.10.

Torstaina 5.10. kello 21.00 on jälleen perinteisen leffaillan vuoro! Tällä kertaa katsottavana on tunnettu Valamiesten ratkaisu (”12 Angry Men”) vuodelta 1957. Legendaarinen oikeusdraamaelokuva on muun muassa valittu Yhdysvaltain kansalliseen elokuvaluetteloon, ja sitä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimpana elokuvana.
Rotten Tomatoes: 100% / 9.10
– Leffavastaava Otso

2. Excursio Hämeenkadun approon torstaina 12.10.

MITÄ? Excursio Hämeenkadun approon
MISSÄ? Tanpereella nääs!
MILLOIN? Torstaina 12.10.
MIKSI? Koska kanta-alue ja Suomen suurin opiskelijatapahtuma
DC? Haalarit!
LIPUT? Kide App 38 € / Hämiksen jäsen, sis. approliput ja bussikyydin.

3. HOLlin sadonkorjuusitsit pe 13.10.

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan Laulajien eli HOLlin jo perinteeksi muodostuneille, ikimuistoisille kuorositseille!

Tänä syksynä pääset juhlimaan sitseillä oman elämäsi sadonkorjaajana, on se sitten marjastaja, kauden antimien kokkaaja, maanviljelijä tai vaikka itse peruna. Hyvän ruoan, juoman, seuran ja laulujen lisäksi sitsit ovat erinomainen tilaisuus kaikille kuorolaulusta kiinnostuneille tulla tutustumaan matalalla kynnyksellä HOLliin ja hollilaisiin.

Paikka ja aika: Perjantaina 13.10. Osakuntabaarissa, pöytäjuhla alkaen klo 19
Mitä maksaa: 15 €, tai halutessasi tukea HOLlin tulevia vuosijuhlia, kannatuslippu 20 €

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella!

4. Fuksimökki 13.-15.10.

Hämäläis-Osakunnan fuksimökkiä vietetään 13.-15.10. osakunnan kesäpaikalla Koivuniemessä! Koivuniemi sijaitsee Hausjärven Oitissa, noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Vaikka kesäkausi onkin jo tullut päätökseen, tarjoamme fukseille nyt ainutlaatuisen mahdollisuuden tulla tutustumaan Koivuniemeen ennen seuraavan kesäkauden alkua!

Viikonlopun aikana on luvassa mökkisitsit, saunomista, uimista ja uusiin osakuntakavereihin tutustumista. Tuutorit, fuksivastaavat ja muutama civiskin ovat paikalla tutustuttamassa fukseja kesäpaikkaan. Koivuniemestä löytyy 40 sisänukkumapaikkaa yläkerran makuuhuoneista, sähkö, juokseva vesi, keittiö ja olohuone. Lisäksi Koivuniemessä on rantasauna, palju ja grillikatos. Koivuniemestä ei löydy vesivessaa, mutta pihalla on huusseja.

Viikonloppua vietetään kahdessa osassa, joten mukaan voi ilmoittautua joko perjantai-lauantai TAI lauantai-sunnuntai väliseksi yöksi. Paikalle ei myöskään tarvitse itse löytää, sillä Koivuniemeen lähtee molempina päivinä yhteiskuljetus osakunnalta kello 17. Matkan varrella pysähdymme myös S-Market Hirsimäessä. Voit kuitenkin saapua paikalle myös omin päin – olethan yhteydessä fuksivastaaviin osoitteen saamiseksi! Fuksimökki kustantaa 20 € Hämiksen fukseilta ja 22 € Hämiksen civiksiltä. Lipunmyynti aukeaa 25.9. klo 12 Kide appissä.

Kesäpaikalle mukaan tarvitset makuupussin/peiton, liinavaatteet, pyyhkeen, uimapuvun, lämpimiä vaatteita ja halutessasi eväitä. Viikonlopun aikana osallistujille tarjotaan sitsiruoat ja -juomat. Tuothan itse muut haluamasi ruoat ja juomat. Koivuniemestä takaisin Helsinkiin lähdetään molempina päivinä klo 15.

Jos sinulla herää kysymyksiä, olethan yhteydessä fuksivastaaviin Telegramissa:
@peppiinaheikkila (Peppiina / fuksivastaava)
@lottamaia (Lotta / fuksivastaava)

Tervetuloa viettämään ikimuistoista fuksimökkiä Koivuniemeen 13.-15.10. 🥳

5. Fuksisitsit la 21.10.

Tervetuloa tutustumaan akateemiseen pöytäjuhlakulttuuriin Hämiksen Fuksisitseillä 21.10.2023! Aloitamme alkumaljoilla klo 17:30 ja pöytiin siirrymme klo 18.

Sitseillä on tapana syödä, juoda, laulaa akateemisia pöytälauluja ja viettää aikaa uusien mukavien ihmisten kanssa. Fuksisitseillä tutustutaan Hämiksen sitsikulttuuriin fuksiystävällisesti esittelmällä lauluja, skoolausta, erinäisiä huudahteluja ja muita sitsitapoja. Pöydissä tulee olemaan laulukirjat valmiina, mutta mikäli haluat ostaa oman laulukirjan, voit ostaa sen toimistosta päivystysaikoina! Omassa laulukirjassa on se etu, että muut sitsivieraat voivat kirjoitella ja taiteilla siihen viestejään jälkiruuan aikana.

Osallistuminen maksaa 15€ fukseille ja 18€ civiksille. Pukukoodina on cocktail! Sitseillä on sallittua käyttää osakuntanauhaa, jonka fuksit voivat halutessaan hankkia osakunnan toimistosta päivystysaikoina.
Sitsien jatkoja vietetään Osakunnan 3. kerroksessa noin klo 23 alkaen sitten, kun sitsit ovat loppuneet! Lippu pelkille jatkoille maksaa 2€. Jatkoille ovat tervetulleita kaikki osakuntalaiset. Lisäksi jokainen Hämiksen jäsen voi tuoda mukanaan yhden avecin, joka on opiskelija. Avecilla tulee myös olla oma lippu. Varaudu todistamaan osakuntalaisuutesi tai opiskelijuutesi ovella!

Fuksisitseillä ovat seuranasi tuutorit ja fuksivastaavat. Voit olla yhteydessä fuksivastaaviin telegrammissa, jos tulee kysyttävää fuksisitseistä:
@peppiinaheikkila (Peppiina / fuksivastaava)
@lottamaia (Lotta / fuksivastaava)

Lipunmyynti fuksisitseille Kide appissä

6. HOResin 70-vuotisjuhla la 28.10.

Osakuntalaisten vuosien odotus on vihdoin päättymässä! Hämäläis-Osakunnan Reserviläisten (HORes) 70-vuosijuhla on nimittäin tulossa aivan tuossa tuokiossa ja illalliskorttien lunastus juhlaan on alkanut. HOResin vuosijuhlat ovat kerran viidessä vuodessa juhlittava tilaisuus, johon ovat tervetulleita kaikki osakuntalaiset reserviläisyyteen katsomatta. Lauantaina 28.10. onkin hyvä mahdollisuus päästä osallistumaan tähän harvoin esiintyvään akateemiseen pöytäjuhlaan kolmen ruokalajin illallisineen, juomineen ja ohjelmineen. Virallisen osuuden jälkeen iltaa jatketaan jatkoilla.

Jotta tilaisuus ei menisi sivu suun, varmistathan paikkasi juhlasta lunastamalla illalliskortin Hämäläis-Osakunnan Kide.appin kautta. Illalliskortin hinta osakuntalaiselle on 30€. Osakuntafukseille tarjolla lisäksi fuksipassimerkintä!

Lyhyesti:
Mitä – HOResin 70. vuosijuhla
Missä – Osakuntabaari, 2. kerros Hämäläisten talo, Urho Kekkosen katu 4-6 D
Milloin – 28.10.2023 Cocktail-tilaisuus klo 17, pöytäjuhla 18.00
Mitä maksaa – 30 € osakuntalaisilta
Pukukoodi – Juhlapuku, akateemiset ansio- ja kunniamerkit, valtiolliset kunniamerkit

Kutsu juhlaan (pdf)

TULEVAT KOKOUKSET:

Hallituksen kokous ma 9.10.

Paasikivi, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros klo 17.00

Osakunnan kokous ti 17.10.

Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros klo 18.00

HOS:n syyskokous ma 2.10.

Tervetuloa HOS:n syyskokoukseen! Kokous pidetään 2.10.2023 klo 20 alkaen Hämäläis-Osakunnan neljännessä kerroksessa Punaisessa Myllyssä.

Esityslista kalenteritapahtumassa

Taidekerhon syyskokous ma 9.10.

Hei ja tervetuloa taidekerhon syyskokoukseen Sillanpäähän osakunnan viidenteen kerrokseen maanantaina 9.10. kello 18.30. Kokouksessa suunnitellaan kerhon toimintaa, valitaan uudet virkailijat ja laaditaan määrärahahakemus vuodelle 2024. Kokouksen jälkeen on vuorossa kerhon normaali tapaaminen.

Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Esityslistan hyväksyminen
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2024 virkailijoiden valinta
Puheenjohtaja
Sihteeri
Tulevan toiminnan suunnittelu
Vuoden 2024 määrärahahakemuksen hyväksyminen
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Pelikerhon syyskokous ke 11.10.

Tervetuloa pelikerhon syyskokoukseen ke 11.10. klo 18 Aulangossa. Peli-ilta alkaa kokouksen päätyttyä.

Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Vuoden 2023 toimitsijoiden valinta
6. Vuoden 2023 määrärahahakemuksen käsittely
7. Muut esille tulevat asiat
8. Kokouksen päättäminen

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho: öljymaalaus Paints & Wine

HUOM.! Tapahtumaan on ollut erillinen ilmoittautuminen!

Taidekerhon tämän kertaisessa tapaamisessa maalataan öljymaaleilla. Iltama järjestetään Osakuntabaarin tiloissa kello 18.30 alkaen. Muista omat juomat!

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 40

Maanantai 2.10.
15:00-19:00 Sihteeri

Tiistai 3.10.
14:00-17:00 Taloudenhoitaja

Keskiviikko 4.10.
12:00-18:00 Sihteeri

Torstai 5.10.
12:00-15:00 Taloudenhoitaja

Perjantai 6.10.
12:00-18:00 Sihteeri