Viikkotiedote 4/2023

TIEDOTUSASIAT

1. HOTin kevään tanssikurssit alkavat tammikuussa

HOTin kevään 2023 tanssikurssit käynnistyvät jälleen tammikuussa!

Tanssitaitoa pääsee kartuttamaan kursseille seuraavina ajankohtina:

Alkeiskurssi keskiviikkoisin 1.2. alkaen klo 17-19
Alkeisjatkokurssi keskiviikkoisin 25.1. alkaen klo 19-21
Jatkokurssi torstaisin 26.1. alkaen klo 17-19

Alkeiskurssilla on kolme ilmaista kokeilukertaa, joten kannattaa napata kaverikin mukaan kurssille!
Omaa kurssiparia et tarvitse, sillä tunneilla on kiertävä parinvaihto.
Paikkana toimii Osakunnan Punainen Mylly 4. kerroksessa, Urho Kekkosen katu 4-6.

Maksutiedot, hinnat ja muut lisätiedot tanssikerhon sivuilla.

ILMOITTAUTUMINEN

Linkit ilmoittautumiseen alla sekä tanssikerhon sivuilla:

Alkeet: https://hamis.nettilomake.fi/form/14705
Alkeisjatko: https://hamis.nettilomake.fi/form/14706
Jatko: https://hamis.nettilomake.fi/form/14707

Lomakkeessa kysytään pääasiallista tanssiroolia (seuraaja/viejä). Tämä ei sido yhteen rooliin kurssilla, mutta auttaa järjestäjiä ennakoimaan millainen paritasapaino kurssilla on.

Kurssit on suunnattu ensisijaisesti Hämäläis-Osakunnan jäsenille ja korkeakouluopiskelijoille. Suosittelemme lämpimästi liittymistä Hämäläis-Osakuntaan kaikille keille se on mahdollista! Teemme yhteistyötä myös Pohjalaisten tanssikerhon POTin sekä Opiskelijakansantanssijoiden eli OKT:n kanssa. Suosittelemme tutustumaan myös heidän kurssitarjontaansa!

2. Boleron monet mausteet -tiiviskurssi jatkokurssitason tanssijoille

Mikäli kaipaat uutta verta boleroosi, niin sitä on nyt tarjolla HOTin neljän kerran tiiviskurssilla torstaisin 26.1. – 16.2. klo 19 – 21! Paikkana on tuttu osakunnan Punainen Mylly.

Kurssilla haetaan boleroon uusia kuvioita ja tyyliä maailman suurista bolerotyyleistä eli lähinnä Amerikan bolerosta, vanhasta lattaribolerosta ja Brasilian bolerosta. Kurssi sopii parhaiten boleron alkeet jo osaaville. Sisältö kiinnostanee myös salsan ja bachatan harrastajia.

Tarjolla on paljon käyttökelpoista materiaalia kokeneellekin tanssijalle. Tavoitteena on harjoitella kuvioita ja tyylejä, jotka sopivat seuratanssiin tanssiurheilun ”rumbaa” paremmin.

Tunneilla on parinvaihto. Voit myös halutessasi tanssia oman parisi kanssa.

Kurssin ohjaa superkonkarimme Kimmo Luukkonen, joka on opettanut paritanssia yli kolmannesvuosisadan. Kimmo on harjoitellut mahdollisesti ainoana Suomessa kaikkia maailman suuria bolerotyylejä. Hän on eloisa, osaava ja kannustava opettaja.

ILMOITTAUTUMINEN
Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://hamis.nettilomake.fi/form/14719
Kurssin hinta: 15/20/25 euroa Hämäläis-Osakunnan jäsen / muu opiskelija / muut
Maksu- ja muut lisätiedot tanssikerhon nettisivuilla.

Tervetuloa mukaan kurssille!

TAPAHTUMAT

1. Pulkkamäki ke 25.1.

Pulkkamäkeen 25.1.!

Tervetuloa mukaan laskemaan mäkeä hämisseurassa! 25.1. illalla suuntaamme osakunnalta myöhemmin julkistettavaan paikkaan nauttimaan raikkaasta talvi-ilmasta pulkkien kyydissä, ja reippailun jälkeen iltaa jatketaan osakunnalla saunaillan merkeissä. Osakunnalla on lainapulkkia, joten mukaan tarvitset vain itsesi ja lämmintä päälle! Matkaan saa tietysti napata myös haluamansa laskuvälineen sekä vaikkapa osakuntakaverin tai ei-vielä-osakuntalaisen avecin. Tarkempaa infoa seuraa myöhemmin.

Lisätiedot liikuntavastaavilta:

Ella Starck 0440808741
Artturi Hiiro 0451654755
Nette Hämäläinen

2. HOTin tammikuun tanssibileet pe 27.1.

HOT starttaa tammikuussa kevätkautensa ja samalla käynnistyvät myös kerhon kuukausittaiset tanssibileet! Vuoden ensimmäiset bileet järjestetään tuttuun tapaan osakunnan 4. kerroksessa Myllyssä pe 27.1. klo 18-23.

Illan soittolista on alkeisystävällinen ja tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa. Sauna lämpiää bileiden loppupuolella. Bileet ovat maksuttomat ja tyypillisesti raittiit, paritanssia raikkaasti nykypäivään tuoden.

Haluatko auttaa? Hallitus ottaa mielellään apukäsiä mukaan bileiden alkujärjestelyihin. Voit tulla esimerkiksi leipomaan tarjoiltavia iltaa varten tai siistimään paikkoja tanssikuntoon. Aloitamme järjestelyt Mämmilässä ja Myllyssä pe 27.1. klo 16-17 välillä ennen bileitä. Ilmoittaudu mukaan auttamaan HOTin Facebook- tai Telegram-ryhmässä. Telegram-linkki löytyy kerhon Facebook-ryhmästä. Mukaan voi tulla myös ilman erillistä ilmoittautumista!

Tervetuloa uudet ja vanhat, nähdään bileissä!

3. Kaudenavajaiset goes FESTARIT la 28.1.

Pakkanen paukkuu, mutta Hämiksellä on lämmin – on aika karistaa pölyt tanssikengistä ja avata kevätkausi!

Kaipaatko talven keskelle oikeita kesäjuhlia? Haaveiletko Ruisrockin kurasta, Blockfestin ruuhkista ja lukemattomista JVG:n keikoista? Oletko vielä kenties festarineitsyt ja haluat päästä mukaan tunnelmaan kevyellä laskeutumisella?

Meillä on sinulle ratkaisu! Tule kokemaan aitoa festarifiilistä (ilman kuraa, ruuhkia tai JVG:tä [JVK kyllä löytyy]) Hämiksen kaudenavajaisiin! Näissä bileissä voit elää omaa festariunelmaasi – oli lempparifestarisi Maata Näkyvissä tai Tuska, olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Festareilla pääset reivaamaan parhaiden kotimaisten ja ulkomaisten live-esiintyjien tahtiin, eikä edes eturivipaikoista tarvitse taistella! Ovet avataan klo 20:00 ja suljetaan klo 00:00, ja DJ:n lisäksi paikalla huhutaan olevan aito live-esiintyjä nostattamassa festarifiilistä. Tällä kertaa ei tarvitse myöskään tanssia tyhjällä vatsalla, sillä Hämiksen emännistö myy tapahtumassa yöpurtavaa pientä korvausta vastaan!

Nämä festarit eivät vie sinua vararikkoon, sillä Hämiksen jäsenet pääsevät mukaan varsin kohtuullisella 3 euron panostuksella, ja muut opiskelijat pääsevät festaritunnelmaan 6 euron lipulla! Varauduthan ottamalla mukaan Hämiksen jäsenkortin, osakuntanauhan tai opiskelijakortin. Narikka on vartioitu klo 04:30 asti.

Liput tulevat myyntiin tiistaina 10.1. klo 13:00! Lipunmyyntiin pääset tästä.

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Tapahtumassa noudatetaan Hämäläis-Osakunnan turvallisemman tilan periaatteita, jotka löydät täältä. Tapahtumaan osallistumalla sitoudut näihin periaatteisiin.

Olet lämpimästi tervetullut ottamaan varaslähdön kesän festareille – nähdään Hämiksellä!

4. Taidekerhon Paints & Wine -ilta ma 30.1.

Taidekerho järjestää jälleen suositun Paints & Wine -illan! Maalit, pohjat, siveltimet ja muut välineet saa kerholta, mukaan tarvitsee tuoda vain oma viini. Ilta kustantaa 3€ ja maksu tapahtuu paikan päällä joko MobilePaylla tai käteisellä. Mukaan mahtuu noin 30 henkeä ja tapahtumaan täytyy ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen avautuu keskiviikkona 25.1. klo 13 osoitteessa: https://forms.gle/XNzGrqK2N3M8i6gaA

Ps. Huomioithan että 23.1. maanantaina ei poikkeuksellisesti ole taidekerhoa!

5. Akateeminen MM-kyykkä la 11.2.

Akateemisen kyykän MM-kisat taistellaan Tampereen Hervannassa lauantaina 11.2.2023. Kyykän MM-kisat keräävät Hervantaan opiskelijoita ympäri Suomea. Tästä skabasta Hämis ei voi jäädä paitsi!

Hämiksellä on kisoihin kaksi joukkuepaikkaa. Joukkuepaikat ovat kisojen yleiseen sarjaan klo 9 aloitukseen. Yhdessä joukkueessa on neljä paikkaa, mutta vaihtopelaajat huomioiden tilaa on yhteensä 16 pelaajalle. Otteluiden välissä on siis mahdollisuus vaihtaa pelaajia. Joukkueet täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuneiden kesken tehdään Telegram-ryhmä, jossa sovitaan käytännön järjestelyistä. Koska kyseessä on pieni osallistujamäärä, emme lähetä tapahtumaan erikseen bussia, vaan kyydit sovitaan osallistujien kesken. Yhden joukkueen lippu kustantaa 65€ ja summa jaetaan joukkueen osallistujien kesken. Maksimissaan tapahtuma tulee maksamaan 16,25€ per osallistuja, mutta mikäli joukkueisiin saadaan varapelaajat kustannukset tippuisivat 8,10 euroon.

Ilmoittautuminen on nyt auki ja vielä on muutama paikka avoinna! Ilmoittaudu nettilomakkeessa.

Akateemisen MM-kyykän säännöt löydät täältä.

Lisätietoa tapahtumasta saat osoitteesta www.kyykka.fi

Kysyttävää? Ota yhteyttä Helmiina Latvaseen (helmiinah.latvanen@gmail.com)

6. Ilveshiihto 16.-19.2.

Ilveshiihto on vuosittainen laturetki Hämeen kuntiin. Hämäläis-Osakunta on järjestänyt Ilveshiihdon yhtäjaksoisesti vuodesta 1959 lähtien. Osallistujamäärä on vuosittain n. 40 hiihtäjää plus viiden hengen huoltojoukot.

Tämän vuoden reitti kulkee välillä Akaa-Valkeakoski (Sääksmäki)-Pälkäne-Hämeenlinna (Lammi)-Hausjärvi-Riihimäki. Reitin varrella päästään nauttimaan muun muassa kauniista Vanajaveden maisemista sekä Evon kansallispuiston antimista.

Tavoitteena on viikonlopun aikana hiihtää lähes 150 kilometrin mittainen matka. Hiihdon matka on pitkähkö, mutta kohtalainen kunto ja hiihtotaito riittävät hiihdosta suoriutumiseen. Kaikista tärkeintä on postitiivinen asenne! Vauhti on melko tasainen ja päivä kuluu kuin siivillä. Hiihdon oma huoltoporukka elvyttää hiihtäjiä noin tunnin välein runsailla eväillä ja kannustushuudoilla. Ilveshiihdossa on mukana bussi, jonne voi siirtyä lepäämään, jos päivän kilometriannos tuntuu liian pitkältä. Majoittuminen tapahtuu kuntien liikuntasaleissa. Hiihtovälineiksi kelpaavat tavalliset murtomaasukset, jotka kannattaa testata ennen lähtöä. Hämiksellä järjestetään mahdollisuuksia suksien voitelulle ennen hiihtoa! Jos hiihtomatka mietityttää voit olla yhteydessä hiihdonjohtajaan.

Alustava aikataulu hiihdolle:
Torstaina n. klo 17:00 lähtö osakunnalta kohti Akaan Toijalaa. Yöpyminen Toijalassa.
Perjantaina: Yöpyminen Pälkäneellä Aitoossa.
Lauantaina: Yöpyminen Lammilla
Sunnuntai n. 18:00: loppusauna Riihimäen tienoilla

Aikatauluun ja ohjelmaan saattaa tulla vielä muutoksia. Näistä ilmoitetaan osallistujille hyvissä ajoin!

Hinta:
Hämäläis-Osakunnan opiskelijajäsenet 40 €
Muut opiskelijat 50 €
Seniorit, muut 85 €

Hintaan kuuluu:
– Bussikuljetukset osakunnalta ja takaisin sinne
– Majoitukset
– Aamiainen, lounas ja iltaruoka (yhtenä iltana mahdollisesti omakustanteinen iltaruoka)
– Huollon tarjoamat välipalat ja herkut
– Voiteet ja suksien huoltovälineet, tietyissä rajoissa

Tarkempi kuvaus ohjelmasta, varusteista ja muista tiedoista lähetetään osallistujille sähköpostilla helmikuun alussa! Tapahtuman maksu suoritetaan osakunnalla ennen lähtöä.

HIIHTOON ON VIELÄ MUUTAMA PAIKKA AVOINNA! https://hamis.nettilomake.fi/form/14765

Ilmoittautuminen on auki 27.1 asti tai kunnes tapahtuma on täynnä!

Heitä siis monot reppuun ja lähde mukaan seikkailemaan halki Hämeen maisemien!

Kysyttävää? Ole yhteydessä hiihdonjohtaja Helmiina Latvaseen (helmiinah.latvanen@gmail.com).

Lähde rohkeasti mukaan!

7. HO SKI goes Himos – nyt myös Winterfest 24.-26.3.

Olet ehkä jo kuullut Himoksesta, mutta oletko kuullut Winterfestistä? Himoksella taidettiin innostua Hämiksen kaukkariteemasta, ja nyt pääsemmekin nauttimaan talvifestareista Himos-reissun yhteydessä! Hämiksen laskettelureissulaiset pääsevät nyt nauttimaan myös alppifestareista laskettelun, paljuilun ja mökkibileiden sivussa.

Winterfest lupaa meille seuraavaa: “Tämä Suomessa ennennäkemätön konsepti yhdistää uudella mielenkiintoisella tavalla villit afterski- ja mökkibileet, laskettelun, livemusiikin sekä talviaktiviteetit. Olitpa etsimässä vuosisadan bileitä, festivaalirakkautta, uusia ystäviä tai suosikki artistisi live-showta, löydät sen varmasti Himos Winterfest 2023 tapahtumasta.”

HO SKI -reissulle lähtijät saavat ostaa festariliput päivää ennen muita! Lipun hinta perjantaille on 59 € ja ne ostetaan erikseen. Liput myydään erillisen linkin kautta, joka jaetaan hämisläisille vielä myöhemmin. Hämisläisten lipun hintaan kuuluu festarihaastapassi, joka muille festarikävijöille maksaa 12 €! Liput Hämiksen kiintiössä ovat myynnissä 16.1.-23.1, jonka jälkeen ne vapautuvat kaikille myyntiin – tällöinkin toki hämisläiset voivat vielä ostaa lippuja, mutta nämä saatetaan viedä käsistä.

Festareilla esiintyy perjantaina ainakin Cledos, DJs From Mars, Costi, Aste ja Abreu! Artistikattaus myös päivittyy edelleen.

HO SKI -reissu suuntautuu Himokselle 24.-26.3, ja reissulle mahtuu vielä mukaan! Matka on tällä hetkellä tarkentumassa enintään 90 € hintaan, johon sisältyy yöpyminen ja bussikuljetus – sekä tietenkin erinomainen seura!

Lisätietoja laskettelureissusta ja ilmoittautumisen löydät täältä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan nauttimaan laskettelupäivien lisäksi festaritunnelmasta!

Tulevat kokoukset:

Hallituksen kokous 26.1.

Hallituksen kokous torstaina 26.1. klo 18 Hämäläis-Osakunnan kirjaston ryhmätyötilassa. Kokous on osittain suljettu henkilötietojen käsittelyn takia.

Osakunnan kokous 7.2.

Osakunnan kokous tiistaina 7.2. klo 18 osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Hämäläis-Osakunnan ompeluseuran sääntömääräinen kevätkokous 1.2.

Aika: 1.2.2023 klo 18

Paikka: Sillanpää, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros

Esityslista:
Kokouksen avaaminen
Kokouksen päätösvaltaisuus
Työjärjestys
Kokousvirkailijoiden valinta
Ilmoitusasiat
Vuoden 2022 toimintakertomuksen vahvistaminen
Vuoden 2023 toimintasuunnitelman vahvistaminen
Kevään 2023 ompeluiltojen ajankohdista sopiminen
Tulevien tapahtumien ideointi
Muut esille tulevat asiat
Kokouksen päättäminen

Tervetuloa mukaan kaikki ompeluseuran toiminnasta kiinnostuneet! Kokouksen jälkeen jatketaan iltaa haalarimerkkien ompelun tai muiden vapaavalintaisten käsitöiden merkeissä.

Viikoittain toistuvat:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 19 – 21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Tiistaisin teeilta

Teeillassa klo 19 alkaen osakunnan 3. kerroksessa aina vaihtuva osakunnan toimija – valiokunta tai kerho – tarjoilee naposteltavaa, herkkuja ja mahdollista ohjelmaa. Teeilta on matalan kynnyksen tapahtuma, johon voit tulla piipahtamaan tai viettämään aikaa pidemmäksi aikaa!

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.