Viikkotiedote 41/2023

TIEDOTUSASIAT

1. Opintostipendihaku 2023

HAETTAVAKSI JULISTETAAN HÄMÄLÄISTEN YLIOPPILASSÄÄTIÖN OPINTOSTIPENDIT

Stipendejä voivat hakea Hämäläis-Osakunnan varsinaiset jäsenet, jotka ovat hakiessaan osakunnan jäseninä vähintään kolmatta lukukauttaan.

Stipendejä jaetaan enintään 60 kpl ja yhden stipendin suuruus on 950 euroa.

Hakuohjeet ja sähköinen hakujärjestelmä löytyvät säätiön kotisivuilta www.hys.net

Hakuaika päättyy 16.10.2023 klo 24.00.

2. Osakuntabaari Oy:n palautekysely

Osallistu Osakuntabaari Oy:n palautekyselyyn linkistä! Kysely on auki 2.10.-20.10.

Osallistujien kesken arvotaan lounaslipukkeita.

3. Starttirahoja Lahteen linkittyviin opinnäytetöihin

Onko opinnäytetyölläsi kytkös Lahteen? Voisiko sillä olla? Lahden Yliopistokampus myöntää Helsingin yliopiston ja LUT-yliopiston opiskelijoille 500 euron starttirahoja opinnäytetyön alkuvaiheeseen.

Edellytyksenä on, että opinnäytetyötä (kandidaatintutkielma, maisterintutkielma tai väitöskirja) suunnitellaan tai startataan yhteistyössä Lahden seudun yrityksen tai organisaation kanssa tai opinnäytetyö on jotenkin muuten hyödyllinen seutukunnalle. Starttirahan tarkoituksena on auttaa alkuun. Rahoitusta voi käyttää esimerkiksi matkoihin Lahteen, kontaktointiin tai muuhun suunnittelutyöhön. Lahden Yliopistokampukselta saat tarpeen mukaan apua yhteistyökumppaneiden etsimiseen.

Hakemukset
Starttirahaa voit hakea täyttämällä oheisen lomakkeen 15.10.2023 mennessä. Hakemukset käsitellään noin kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Jos hakemuksia tulee runsaasti, priorisoimme Lahdessa tehtäviä ja/tai alkuvaiheessa olevia opinnäytetöitä. Starttirahan saajista tehdään nostoja Lahden Yliopistokampuksen digitaalisen viestinnän kanaviin. Hakemuksen lisäksi tarvitaan lyhyt vapaaehtoinen suositus opinnäytetyön ohjaajalta. Suosituksen deadline on 15.10. Lisätietoa suosituksista hakulomakkeella.

Yhteystiedot
asiantuntija Ilmari Pirkkamaa, Lahden Yliopistokampus
ilmari.pirkkamaa@lahdenyliopistokampus.fi,
+358 50 465 5468

pääsihteeri Minna-Maija Salomaa, Lahden Yliopistokampus
minna-maija.salomaa@lahdenyliopistokampus.fi,
+358 50 595 8953

TAPAHTUMAT

1. Hämäläis-Osakunnan 370. vuosijuhla 18.11.

16. marraskuuta 2023 tulee kuluneeksi 370 vuotta siitä, kun hämäläiset ylioppilaat ensi kertaa määrättiin inspehtorin valvontaan. Tämän merkiksi juhlistamme 370-vuotiasta Hämäläis-Osakuntaa lauantaina 18. marraskuuta, ja meillä on ilo kutsua kaikki osakuntalaiset mukaan viettämään juhlapäivää kanssamme. Tänä vuonna juhlamme teemassa kuvastuvat järvet.

Juhlapäivä alkaa klo 12 seppeleenlaskulla J. K. Paasikiven haudalle, jatkuu päiväjuhlassa Tavastia-klubilla klo 14 ja huipentuu iltajuhlaan Tapahtumakeskus Koskenrannassa klo 18. Palaamme keskiyön paikkeilla jatkamaan juhlaa Osakunnan tiloissa. Sunnuntaina tarjoillaan silliaamiainen klo 12 alkaen.

Illalliskortti kustantaa ei-jäsenille 115 €, opiskelijoille 95 €, Hämäläis-Osakunnan civiksille 80 € ja Hämäläis-Osakunnan fukseille 70 €. Ilmoittautuminen juhlaan alkaa perjantaina 6.10. klo 13 ja päättyy perjantaina 3.11. klo 23.59!

Liput ja lisätiedot Kide.appissa.

2. Torstai 12.10. leffailta: Memento

Torstaina 12.10. on taas fuksipitsojen jälkeen leffaillan vuoro! Kello 21.00 eteenpäin katsotaan Christopher Nolanin muistia käsittelevää jännäriä Mementoa, jonka pohjaideakin on parasta jättää spoilaamatta :) Leffaherkkuja on luvassa runsaasti kuten aina!
Rotten Tomatoes: 93% / 8.30/10

3. HOLlin sadonkorjuusitsit pe 13.10.

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan Laulajien eli HOLlin jo perinteeksi muodostuneille, ikimuistoisille kuorositseille!

Tänä syksynä pääset juhlimaan sitseillä oman elämäsi sadonkorjaajana, on se sitten marjastaja, kauden antimien kokkaaja, maanviljelijä tai vaikka itse peruna. Hyvän ruoan, juoman, seuran ja laulujen lisäksi sitsit ovat erinomainen tilaisuus kaikille kuorolaulusta kiinnostuneille tulla tutustumaan matalalla kynnyksellä HOLliin ja hollilaisiin.

Paikka ja aika: Perjantaina 13.10. Osakuntabaarissa, pöytäjuhla alkaen klo 19
Mitä maksaa: 15 €, tai halutessasi tukea HOLlin tulevia vuosijuhlia, kannatuslippu 20 €

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella!

4. Fuksisitsit la 21.10.

Tervetuloa tutustumaan akateemiseen pöytäjuhlakulttuuriin Hämiksen Fuksisitseillä 21.10.2023! Aloitamme alkumaljoilla klo 17:30 ja pöytiin siirrymme klo 18.

Sitseillä on tapana syödä, juoda, laulaa akateemisia pöytälauluja ja viettää aikaa uusien mukavien ihmisten kanssa. Fuksisitseillä tutustutaan Hämiksen sitsikulttuuriin fuksiystävällisesti esittelmällä lauluja, skoolausta, erinäisiä huudahteluja ja muita sitsitapoja. Pöydissä tulee olemaan laulukirjat valmiina, mutta mikäli haluat ostaa oman laulukirjan, voit ostaa sen toimistosta päivystysaikoina! Omassa laulukirjassa on se etu, että muut sitsivieraat voivat kirjoitella ja taiteilla siihen viestejään jälkiruuan aikana.

Osallistuminen maksaa 15€ fukseille ja 18€ civiksille. Pukukoodina on cocktail! Sitseillä on sallittua käyttää osakuntanauhaa, jonka fuksit voivat halutessaan hankkia osakunnan toimistosta päivystysaikoina.
Sitsien jatkoja vietetään Osakunnan 3. kerroksessa noin klo 23 alkaen sitten, kun sitsit ovat loppuneet! Lippu pelkille jatkoille maksaa 2€. Jatkoille ovat tervetulleita kaikki osakuntalaiset. Lisäksi jokainen Hämiksen jäsen voi tuoda mukanaan yhden avecin, joka on opiskelija. Avecilla tulee myös olla oma lippu. Varaudu todistamaan osakuntalaisuutesi tai opiskelijuutesi ovella!

Fuksisitseillä ovat seuranasi tuutorit ja fuksivastaavat. Voit olla yhteydessä fuksivastaaviin telegrammissa, jos tulee kysyttävää fuksisitseistä:
@peppiinaheikkila (Peppiina / fuksivastaava)
@lottamaia (Lotta / fuksivastaava)

Lipunmyynti fuksisitseille Kide appissä

5. Pelikerhon kuukauden pelipäivä la 21.10.

Pelikerho järjestää kuukausittaisen pelipäivänsä lauantaina 21.10. osakunnan 5. kerroksessa Sillanpäässä klo 12:00 alkaen. Viikonloppupelit ovat tyypillisesti harrastajapelejä, mutta pelattavat pelit määräytyvät luonnollisesti osallistujien mukaan ja pelivaihtoehdoista käydään etukäteen keskustelua kerhon WhatsApp-ryhmässä.

6. HOResin 70-vuotisjuhla la 28.10.

Osakuntalaisten vuosien odotus on vihdoin päättymässä! Hämäläis-Osakunnan Reserviläisten (HORes) 70. vuosijuhlaan on nimittäin alle kolme viikkoa ja illalliskorttien lunastus juhlaan on alkanut. HOResin vuosijuhlat ovat kerran viidessä vuodessa juhlittava tilaisuus, johon ovat tervetulleita kaikki osakuntalaiset reserviläisyyteen katsomatta. Lauantaina 28.10. onkin hyvä mahdollisuus päästä osallistumaan tähän harvoin tavattuun akateemiseen pöytäjuhlaan kolmen ruokalajin illallisineen, juomineen ja ohjelmineen. Virallisen osuuden jälkeen iltaa jatketaan jatkoilla.

Jotta tilaisuus ei menisi sivu suun, varmistathan paikkasi juhlasta lunastamalla illalliskortin Hämäläis-Osakunnan Kide.appin kautta. Illalliskortin hinta osakuntalaiselle on 30€. Osakuntafukseille tarjolla lisäksi fuksipassimerkintä!

Lyhyesti:
Mitä – HOResin 70. vuosijuhla
Missä – Osakuntabaari, 2. kerros Hämäläisten talo, Urho Kekkosen katu 4-6 D
Milloin – 28.10.2023 Cocktail-tilaisuus klo 17, pöytäjuhla 18.00
Mitä maksaa – 30 € osakuntalaisilta
Pukukoodi – Juhlapuku, akateemiset ansio- ja kunniamerkit, valtiolliset kunniamerkit

Kutsu juhlaan (pdf)

7. Osakunta-appro 3.11.

Eivätkö osakunnat ole vielä tuttuja tai haluaisitko päästä tutustumaan myös muihin kuin omaan osakuntaan? Nyt siihen on mahdollisuus, kun valtavan suosion aikaisempina vuosina saanut Osakunta-appro palaa jälleen yhden vuoden tauon jälkeen perjantaina 3.11.!

Approssa kierrellään eri osakunnilla ja kerätään seikkailun tiimellyksessä leimoja passiin. Kiertely alkaa klo 17 valitsemastasi osakuntatalosta. Haalarimerkit ovat lunastettavissa omasta lähtöpaikastasi klo 23 mennessä täyttä suorituspassia vastaan. Ilta huipentuu jatkoihin Uudella ylioppilastalolla ja Bottalla, joissa pääsee bilettämään aina aamuun asti.

Pelkän approlipun hinta 5€ sisältää suorituspassin sekä haalarimerkin täyttä suorituspassia vastaan. Jatkot sisältävä lippu maksaa 8€.

Voit osallistua tapahtumaan yhtä lailla alkoholittomana kuin alkoholillisenakin.

Voit valita lähtöpaikaksesi minkä tahansa osakuntatalon riippumatta siitä, mihin itse kuulut. Sinun ei edes tarvitse kuulua mihinkään osakuntaan – riittää kun olet opiskelija.

Lipunmyynti käynnistyy perjantaina 6.10. klo 12 Kide.appissa! Lipputyypeistä tulee tietoa ennen myynnin alkamista.

TULEVAT KOKOUKSET:

Hallituksen kokous ma 9.10.

Paasikivi, Hämäläis-Osakunnan 5. kerros klo 17.00

Osakunnan kokous ti 17.10.

Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros klo 18.00

Taidekerhon syyskokous ma 9.10.

Hei ja tervetuloa taidekerhon syyskokoukseen Sillanpäähän osakunnan viidenteen kerrokseen maanantaina 9.10. kello 18.30. Kokouksessa suunnitellaan kerhon toimintaa, valitaan uudet virkailijat ja laaditaan määrärahahakemus vuodelle 2024. Kokouksen jälkeen on vuorossa kerhon normaali tapaaminen.

Esityslista kalenteritapahtumassa

Pelikerhon syyskokous ke 11.10.

Tervetuloa pelikerhon syyskokoukseen ke 11.10. klo 18 Aulangossa. Peli-ilta alkaa kokouksen päätyttyä.

Esityslista:
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Työjärjestys
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Vuoden 2023 toimitsijoiden valinta
6. Vuoden 2023 määrärahahakemuksen käsittely
7. Muut esille tulevat asiat
8. Kokouksen päättäminen

HOResin syyskokous to 19.10.

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan Reserviläisten (HORes) sääntömääräiseen syyskokoukseen torstaina 19.10. klo 17.00 Aulangolle. Kyseisenä päivänä seitsemänkymmentä vuotta sitten perustettiin Hämäläis-Osakunnan Upseerit (HOU). Tällä kertaa suunnitellaan tulevaa toimintaa. Tule siis kuulemaan lisää HOResista ja vaikuttamaan ensi vuoteen!

Aika: 19.10.2023 klo 17.00
Paikka: Aulanko, Hämäläis-Osakunnan 3. kerros, Urho Kekkosen katu 4–6 D
Esityslista:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Esityslistan hyväksyminen
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Kerhon vuoden 2024 virkailijoiden valinta
7. Vuoden 2024 toimintamäärärahahakemuksen hyväksyminen
8. Tulevan toiminnan suunnittelua
9. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päättäminen

HOLin vaalikokous 24.10.

HOLin vaalikokous järjestetään Punaisessa Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa 24.10. alkaen klo 20. Kokouksessa valitaan viranhaltijat seuraavalle vuodelle sekä käsitellään määrärahahakemus.

VIIKOITTAIN TOISTUVAT:

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho tapaa Sillanpäässä osakunnan viidennessä kerroksessa kello 18.30 eteenpäin. Tällä kertaa vuorossa on ensin syyskokous, jossa valitaan muun muassa kerhon ensi vuoden virkailijat. Tule mukaan nappaamaan virka! Tämän jälkeen kokeillaan mustetöitä Inktoberin hengessä. Tule testaamaan joko mustekyniä tai nestemäistä mustetta!

Maanantaisin HOS Big Bandin treenit

HOS Big Band treenaa maanantaisin klo 18.30 – 20.30 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Jos sinua kiinnostaisi soittaa big bandissä, tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja saa sähköpostilla hos@hamalais-osakunta.fi tai Facebookin tai IG:n kautta @hosbigband

Tiistaisin teeilta

Teeillassa tarjoillaan vaihtuvaa ruokaa/naposteltavaa ja tutustutaan osakuntalaisiin matalalla kynnyksellä. Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen osakunnan kolmanteen kerrokseen!

Tiistaisin HOLin kuorotreenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat treenaa tiistaisin klo 18-21 Punaisessa Myllyssä. Kuoron koelaulut järjestetään syksyisin ja keväisin kauden alussa. Jos koelaulut ehtivät mennä ohitse mutta haluaisit päästä mukaan, voit ottaa yhteyttä hol.rekrytointi@gmail.com. Kuoron toimintaa voi seurata Facebookissa tai Instagramissa @holchoir.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangolla.

Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

Pienoispistoolivuorot jatkuvat jälleen torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

PÄIVYSTYSAJAT viikko 41

Maanantai 9.10.
13:30-16:30 Taloudenhoitaja

Keskiviikko 11.10.
10:00-17:00 Sihteeri

Perjantai 13.10.
13:00-16:00 Taloudenhoitaja
14:00-19:00 Sihteeri