Viikkotiedote 46

I TIEDOTUSASIAT

1. Osakuntabaari avataan vasta tiistaina 23.11.
Osakuntabaari on suljettuna viikon, 22.11. saakka. Baari avataan jälleen tiistaina 23.11.

2. Asumisstipendi haettavana 25.11. asti
Asumisstipendeillä tuetaan Tampereelta ylioppilaaksi kirjoittaneiden Hämäläis-Osakunnan jäsenien asumista Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamissa tai hallinnoimissa asunnoissa.

Asumisstipendin myöntämisen edellytyksenä on se, että hakija on stipendiä hakiessaan Hämäläis-Osakunnan jäsen. Osakunnan jäsenyys tarkistetaan jäsenrekisteristä, joten jäsenmaksun tulee olla maksettu ja hakijan tulee olla kirjautunut jäseneksi osakunnan toimistossa.

Voidakseen saada asumisstipendin
1) hakijan on oltava valmistunut ylioppilaaksi vuonna 2021 tai myöhemmin Tampereen kaupungin alueella sijaitsevasta lukiosta,
2) hakijan on oltava Hämäläis-Osakunnan jäsen,
3) hakijalla on oltava voimassa oleva vuokrasopimus Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamaan tai hallinnoimaan asuntoon, ja
4) hakijan on toimitettava kaikki hakemuksen liitteeksi pyydetyt asiakirjat (kopio yo-todistuksesta, kopio vuokrasopimuksesta ja todistus osakunnan jäsenyydestä) stipendien hakuaikana.

Linkki sähköiseen hakujärjestelmään avataan Hämäläisten Ylioppilassäätiön sivuille perjantaina 29.10. ja haku jatkuu torstaihin 25.11. kello 24 asti. Samalle hakijalle asumisstipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran. Stipendin suuruus on 900 €.

Asumisstipendi maksetaan Lahja Julinin muistorahasto -nimisestä rahastosta. Rahasto on perustettu Lahja Julinin Hämäläis-Osakunnalle testamenttaamista varoista. Testamentissa määrätyn mukaisesti varat käytetään Tampereelta valmistuvien ylioppilaiden opiskelija-asumisen tukemiseen Helsingissä. Stipendejä jaetaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2021.

 

II TAPAHTUMAT

1. Vakiovuoroperuutuksia
HoRes:in pienoispistoolivuorot jäävät loppuvuodeksi tauolle johtuen radan täyteen tulevista laukausmääristä. Tämän viikon vuoro pidetään normaalisti niille, jotka ovat sinne jo ilmoittautuneet. Viikottaisia ammuntoja jatketaan taas tammikuussa.

Yhteisosakuntalainen salibandy Kumpulassa on peruttu tältä viikolta.

2. Virkojen esittely tiistaina teeillan yhteydessä
Osakunnan nykyiset virkailijat on kutsuttu huomiseen kello 19 alkavaan teeiltaan ja kaikilla osakunnan viroista kiinnostuneilla on mainio tilaisuus kysyä viroista tämänhetkisiltä viranhaltijoilta. Tarjolla on teeiltaeväiden lisäksi viiniä ja sauna lämpiää illaksi.

3. Tanssikerhon marraskuun tanssibileet 19.11.
HOTin marraskuun bileet tanssitaan osakunnan neloskerroksen Myllyssä pe 19.11.2021. Levymusiikki soi klo 18-23, ja sauna lämpiää bileiden loppupuolella.

Soittolistalla on sekä alkeisystävällistä musiikkia että illan edetessä laaja kattaus eri genrejä. Bileisiin ovat tervetulleita kaikki HO, HOT, POT ja ex-HO. Koronasyiden takia pyydämme ilmoittautumista nettilomakkeella, tiedot tuhotaan jokunen viikko bileiden jälkeen. HOTin perinteisiin kuuluu myös vieraskirja osakunnan neloskerroksen tasanteella

Bileet ovat maksuttomat ja tyypillisesti raittiit, paritanssia raikkaasti nykypäivään tuoden.
Koronasyiden takia toivomme bileisiin vain täysin rokottautuneita vieraita, sillä tällä hetkellä korona näkyy jylläävän sekä rokottamattomien että vähemmissä määrin iäkkäiden rokotettujenkin parissa. Tämänhetkisen tiedon perusteella rokoteimmuniteetti suojaa erittäin tehokkasti vakavia tautimuotoja vastaan.

Pyrimme taikomaan pieniä bileherkkuja tarjolle. Halukkaat bileaputontut ovat oikein tervetulleita noin klo 17 osakunnan neloskerrokseen =} yleensä parhaat bileet on keittiössä, joskaan HOTin kohdalla tämä ei kyllä pidä paikkansa.

4. Yö osakunnalla 20.11.
Yö osakunnalla palaa Hämikselle täysin uudistettuna!

Alkaako raju fuksisyksy jo painaa? Jatkuvat pikkulauantait ja happy hourit tuottavat tuskaa tiistain ja sunnuntain välisenä yönä? Vainoavatko Heidi’sin pöydällä nähdyt valot sinua unissasi? Ei hätää! Oli todellinen LISKOJEN YÖ koettu tai vielä nurkan takana tulossa, nyt Sinulla on ainutkertainen tilaisuus päästä kokemaan se HÄMÄLÄIS-OSAKUNNALLA! Tämän koettelemuksen jälkeen olet täydellisen valmis jatkamaan opiskelijaelämää vaikka kalenteri täyttyisi luentojen sijasta bileillä.

Yö osakunnalla – liskodisko edition vietetään lauantaina 20.11. Ovet tapahtumaan aukeavat klo 19:00 ja sulkeutuvat klo 21:00. Mayhem alkaa ovien sulkeuduttua, joten olethan silloin pelipaikoilla, joita riittää sadalle ensimmäiselle pelaajalle!

Mikäli koet olevasti valmis tähän ennennäkemättömään liskodiskoon, lisätietoja saat kide.app:ista.

Syyskokoukset
Leffaklubin 2. lakkauttamiskokous 24.11. klo 17
Taidekerhon syyskokous 24.11. klo 19

Viikottain toistuvat:

1. Maanantailenkki
Lenkki lähtee osakunnan ylimmästä kerroksesta Hikiältä (saunalta) klo 19. Juosta saa omaan tahtiin! Rohkeasti mukaan. Lenkki järjestetään yhdessä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin jälkeen tarjolla on eväitä ja lämmin sauna.

2. Teeilta tiistaisin
Osakunnan kerhot ja valiokunnat järjestävät teeiltoja Aulangossa tiistaisin klo 19 alkaen. Tervetuloa nauttimaan pienestä purtavasta ja muiden osakuntalaisten seurasta.

3. Pelikerhon peli-ilta keskiviikkoisin
Pelikerho kokoontuu klo 18 Aulankoon pelaamaan lautapelejä. Tänä vuonna lautapelivalikoima on tavallista laajempi Satakuntalaisen Osakunnan läsnäolon ansiosta.

4. Sählyvuoro Kumpulassa peruttu tältä viikolta

5. HoRes pienoispistoolivuorot peruttu loppuvuodelta
HoRes:in pienoispistoolivuorot jäävät loppuvuodeksi tauolle johtuen radan täyteen tulevista laukausmääristä. Tämän viikon vuoro pidetään normaalisti niille, jotka ovat sinne jo ilmoittautuneet. Viikottaisia ammuntoja jatketaan taas tammikuussa.

Lisätietoa pienoispistoolivuoroista saa ratamestarilta: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

 

LUETTELO TULEVISTA TAPAHTUMISTA

16.11. Virkojen esittely teeillan yhteydessä
19.11. HOT tanssibileet
20.11. Yö osakunnalla
27.-29.11. Pikkujouluristeily

3.12. Osakunta-appro
6.12. Itsenäisyyspäivän sitsit
8.12. Juristikerhon UKK-ilmastoilta