Viikkotiedote 45: Vuosijuhlaviikko

I TIEDOTUSASIAT

1. Osakuntabaari avataan vasta tiistaina 23.11.
Osakuntabaari on suljettuna vielä kaksi viikkoa, 22.11. saakka. Baari avataan jälleen tiistaina 23.11.

2. Hämäläis-Osakunnan tanssikerhon marraskuun kurssit ja tanssibileet
Tanssikerho HOTin marraskuun kurssit alkoivat keskiviikkona 3.11. Olet sitten satunnaisen häävalssirutiinin tarpeessa tai tuleva Tanssii Tähtien Kanssa -stara, meillä on tarjolla rentoa ja sosiaalista paritanssia niin kurssiopetuksena kuin bileinäkin.

Alkeiskurssimme on keskiviikkoisin klo 17 – 19 Punaisessa Myllyssä, osakunnan neloskerroksessa. Marraskuun alkeissa on yksi ilmainen kokeilukerta, joten tässä on oiva mahdollisuus käydä kokeilemassa lajia ja ottaa kaveri mukaan. Muita kurssejamme ovat alkeisjatko keskiviikkoiltaisin 19-21 ja jatkokurssi torstaisin klo 18-20. Marraskuun alkeet maksaa osakuntalaiselle 15 euroa. Pyydämme ilmoittautumista kursseille. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkit tanssikerhon sivulla.

Seuraavat lavatansseja mukailevat paritanssibileemme on marraskuun 19. päivänä klo 18 – 23. Paikka on samainen Mylly, ja bileisiinkin pyydämme koronasyistä ennakkoilmon (fb-ryhmästä linkki vähän myöhemmin). Kaikilla HO, HOT, POT ja ex-HO on vapaa pääsy bileisiin.

3. Asumisstipendi haettavana 25.11. asti
Asumisstipendeillä tuetaan Tampereelta ylioppilaaksi kirjoittaneiden Hämäläis-Osakunnan jäsenien asumista Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamissa tai hallinnoimissa asunnoissa.

Asumisstipendin myöntämisen edellytyksenä on se, että hakija on stipendiä hakiessaan Hämäläis-Osakunnan jäsen. Osakunnan jäsenyys tarkistetaan jäsenrekisteristä, joten jäsenmaksun tulee olla maksettu ja hakijan tulee olla kirjautunut jäseneksi osakunnan toimistossa.

Voidakseen saada asumisstipendin
1) hakijan on oltava valmistunut ylioppilaaksi vuonna 2021 tai myöhemmin Tampereen kaupungin alueella sijaitsevasta lukiosta,
2) hakijan on oltava Hämäläis-Osakunnan jäsen,
3) hakijalla on oltava voimassa oleva vuokrasopimus Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamaan tai hallinnoimaan asuntoon, ja
4) hakijan on toimitettava kaikki hakemuksen liitteeksi pyydetyt asiakirjat (kopio yo-todistuksesta, kopio vuokrasopimuksesta ja todistus osakunnan jäsenyydestä) stipendien hakuaikana.

Linkki sähköiseen hakujärjestelmään avataan Hämäläisten Ylioppilassäätiön sivuille perjantaina 29.10. ja haku jatkuu torstaihin 25.11. kello 24 asti. Samalle hakijalle asumisstipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran. Stipendin suuruus on 900 €.

Asumisstipendi maksetaan Lahja Julinin muistorahasto -nimisestä rahastosta. Rahasto on perustettu Lahja Julinin Hämäläis-Osakunnalle testamenttaamista varoista. Testamentissa määrätyn mukaisesti varat käytetään Tampereelta valmistuvien ylioppilaiden opiskelija-asumisen tukemiseen Helsingissä. Stipendejä jaetaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2021.

 

II TAPAHTUMAT

1. Vuosijuhlaviikon ampumakilpailu tiistaina ja keskiviikkona
Hämäläis-Osakunnan Reserviläiset (HORes) järjestää tällä viikolla vuosijuhlan kunniaksi ampumakilpailun. Kilpailussa ammutaan 20 laukausta pienoispistoolilla ilman aikarajaa. Lisäksi kilpailijat saavat ennen suoritusta ampua 5 kohdistuslaukausta.

Kilpasarjoja on kaksi: yhden ja kahden käden sarja. Vain yhteen sarjaan voi osallistua ja vain yksi suorituskerta on sallittu. Voittajat julkistetaan vuosijuhlan päiväosuudessa.

Osallistuminen on mahdollista alla olevina aikoina, jolloin ratamestari valvoo kilpasuorituksia:
tiistaina 9.11. klo 18.00-20.00 tai
keskiviikkona 10.11. klo 18.00-19.30

Siirtyminen ampumaradalle tapahtuu 3. kerroksesta, osakunnan toimiston edestä. Riittää, että saapuu paikalle, eli etukäteen ei tarvitse ilmoittautua. Aikaa suoritukseen kuluu noin 30 minuuttia. Jos saapuu paikalle klo 18 jälkeen, niin voi joutua hetken odottamaan ennen kuin pääsee radalle.

Jos tarvitset lisätietoja tai haluaisit osallistua, mutta kumpikaan ajakohdista ei sovi sinulle, niin olethan yhteydessä ratamestari@hamalais-osakunta.fi.

2. Tanssiopetusta Osakunnan vuosijuhlia varten pe 5.11. ja ti 9.11.
Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho (HOT) järjestää tanssiopetusta vuosijuhlia varten!

Opetuksia järjestetään kaksi samansisältöistä kertaa:

Perjantaina 5.11. kello 17-19
Tiistaina 9.11. kello 18-20

Opetuspaikka: Osakuntabaari

Opetus on vuosijuhlien osallistujille ilmainen.
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: https://hamis.nettilomake.fi/form/12151

3. Talkoot osakunnalla keskiviikkona klo 18
Osakunta järjestellään vuosijuhlia varten siistiksi keskiviikkona klo 18 alkaen! Apulaisille on tarjolla syömistä ja juomista.

4. Ystävyysjärjestöjen vieraita osakunnalla perjantaina 12.11
Osakunnan ystävyysjärjestöjen Upplands Nationin, korp! Sakalan ja korp! Filiae Patriaen jäseniä saapuu jo perjantaina 12.11. osakunnalle ennen vuosijuhlia. Tarkoitus on viettää iltaa rennosti vieraiden kanssa ilman erityisempää ohjelmaa kello 19 alkaen.

Tervetuloa mukaan!

5. Hämäläis-Osakunnan 368. vuosijuhla
Tervetuloa juhlimaan kanssamme 368-vuotiasta Hämäläis-Osakuntaa!

Vuosijuhlapäivän vietto alkaa lauantaina 13.11.2021 klo 12.00 seppeleen laskulla Hietaniemen hautausmaalla. Päiväjuhla alkaa klo 16.00 Osakunnan pienessä juhlasalissa, Hämäläisten talon toisessa kerroksessa (Urho Kekkosen katu 4–6 D).

Iltajuhlaa vietetään lauantaina klo 18.00 Astoria-salilla (Iso-Roobertinkatu 14).

Silliaamianen tarjoillaan sunnuntaina 14.11. klo 12.00 Osakunnan pienessä juhlasalissa.

Iltajuhlan pukukoodi on juhla- tai tumma puku sekä akateemiset ansio- ja kunniamerkit.

Vuosijuhlaan on paikkoja yhteensä 260 hengelle, kutsuvieraat mukaan lukien. Lipunmyynti päättyi 1.11.2021.

6. Yö osakunnalla 20.11. – Lipunmyynti aukeaa 10.11. klo 12
Yö osakunnalla palaa Hämikselle täysin uudistettuna!

Alkaako raju fuksisyksy jo painaa? Jatkuvat pikkulauantait ja happy hourit tuottavat tuskaa tiistain ja sunnuntain välisenä yönä? Vainoavatko Heidi’sin pöydällä nähdyt valot sinua unissasi? Ei hätää! Oli todellinen LISKOJEN YÖ koettu tai vielä nurkan takana tulossa, nyt Sinulla on ainutkertainen tilaisuus päästä kokemaan se HÄMÄLÄIS-OSAKUNNALLA! Tämän koettelemuksen jälkeen olet täydellisen valmis jatkamaan opiskelijaelämää vaikka kalenteri täyttyisi luentojen sijasta bileillä.

Yö osakunnalla – liskodisko edition vietetään lauantaina 20.11. Ovet tapahtumaan aukeavat klo 19:00 ja sulkeutuvat klo 21:00. Mayhem alkaa ovien sulkeuduttua, joten olethan silloin pelipaikoilla, joita riittää sadalle ensimmäiselle pelaajalle!

Mikäli koet olevasti valmis tähän ennennäkemättömään liskodiskoon, lisätietoja saat kide.appista, jossa lipunmyynti alkaa 10.11. kello 12.

7. Osakunta-appro 3.12. – Lipumyynti auennut tänään
Eivätkö osakunnat ole vielä tuttuja tai haluaisitko päästä tutustumaan myös muihin kuin omaan osakuntaasi? Nyt siihen on mahdollisuus, kun valtavan suosion vuonna 2019 saanut Osakunta-appro palaa jälleen!

Approssa kierrellään eri osakunnilla ja kerätään seikkailun tiimellyksessä leimoja passiin. Mukana ovat kaikki Helsingin yliopiston osakunnat — tänä vuonna uutena myös Nylands Nation. Ilta huipentuu jatkoihin Hämäläis-Osakunnalla ja Ostrobotnialla, joissa pääsee bilettämään aina aamuneljään asti. Molemmilla jatkoilla esiintyy DJ ja Hämis-jatkoilla on myös live-musiikkia!

Approon osallistuakseen ei tarvitse olla minkään osakunnan jäsen, opiskelijakortti riittää. Passin hinta on kaikille kymmenen (10) euroa ja sisältää haalarimerkin sekä pääsyn jatkoille. Pääset sisään vain lipussasi lukevaan jatkopaikkaan.

Voit osallistua tapahtumaan yhtälailla alkoholittomana kuin alkoholillisenakin.

Lipunmyynti alkaa maanantaina 8.11. klo 14 Kide.appissa. Voit ostaa kerrallaan enintään viisi lippua.

HUOM: Varaamme oikeuden ottaa tapahtumassa käyttöön koronapassin. Ostettua lippua ei ole mahdollista palauttaa, mutta voit myydä sen eteenpäin.

Voit tutustua osakuntiin etukäteen osoitteessa osakunta.fi

Syyskokoukset
Kirjallisuusseuran syyskokous 9.11. klo 17:30
Kokouksessa esitetään kerhon lakkauttamista
Leffaklubin 1. lakkauttamiskokous 9.11. klo 18
Kokkikerhon syyskokous 10.11. klo 18
Boheemikerhon syyskokous siirretty keskiviikolle 10.11. klo 16:30

Viikottain toistuvat:

1. Maanantailenkki

Lenkki lähtee osakunnan ylimmästä kerroksesta Hikiältä (saunalta) klo 19. Juosta saa omaan tahtiin! Rohkeasti mukaan. Lenkki järjestetään yhdessä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin jälkeen tarjolla on eväitä ja lämmin sauna.

2. Teeilta tiistaisin

Osakunnan kerhot ja valiokunnat järjestävät teeiltoja Aulangossa tiistaisin klo 19 alkaen. Tervetuloa nauttimaan pienestä purtavasta ja muiden osakuntalaisten seurasta.

3. Pelikerhon peli-ilta keskiviikkoisin

Pelikerho kokoontuu klo 18 Aulankoon pelaamaan lautapelejä. Tänä vuonna lautapelivalikoima on tavallista laajempi Satakuntalaisen Osakunnan läsnäolon ansiosta.

4. Sählyä Kumpulassa keskiviikkoisin

Tervetuloa pelaamaan sählyä keskiviikkoisin klo 21 Kumpulan Unisportille! Mukana peleissä ovat myös Wiipurilainen Osakunta, Karjalainen Osakunta sekä Keski-Suomalainen Osakunta.

Ilmoittautumiset Joel Heikkilälle (050 300 7138). Kun olet ilmoittautunut, voit saapua omatoimisesti paikalle!

5. HoRes pienoispistoolivuorot torstaisin

Hämäläis-Osakunnan reserviläisten pienoispistoolivuoro pidetään joka torstai klo 18.00. Siirtyminen radalle tapahtuu 3. kerroksesta, toimiston edestä tasan klo 18. Vuoro kestää noin tunnin ja maksaa 5 €. Vuoron tullessa täyteen voidaan tarvittaessa pitää toinen vuoro klo 19 alkaen.

Osallistuminen edellyttää ennakkoilmottautumista ja maskin käyttämistä.
Lisätietoa pienoispistoolivuoroista saa ratamestarilta: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

 

LUETTELO TULEVISTA TAPAHTUMISTA

9.11. Vuosijuhlien tanssiopetus
9.-10.11. Vuosijuhlaviikon ampumakilpailu
13.11. 368. vuosijuhla
19.11. HOT tanssibileet
20.11. Yö osakunnalla
27.-29.11. Pikkujouluristeily

3.12. Osakunta-appro
6.12. Itsenäisyyspäivän sitsit
8.12. Juristikerhon UKK-ilmastoilta