VIIKKOTIEDOTE 48/2022

I TIEDOTUSASIAT
– Keskustelutilaisuus Studia Tawastorum ma 28.11.
– Osakunnan marraskuun kokous ti 29.11.
– Äijäkerhon kokous ma 5.12.
– Pelikerhon kokous ke 7.12.
– HOLin ylimääräinen kokous ti 13.12.
– Hämäläis-Osakunnan sanoituskilpailu 2022-23

II TAPAHTUMAT
– HOTin kizomba/bachata-tiiviskurssi torstaisin 24.11. – 8.12.
– Viiniseuran glögitasting pe 2.12.
– HOTin & POTin syyskauden päättäjäisbileet Smökissä feat. Hurma su 11.12.
– Hämiksen UV goes Koivuniemi pe-su 30.12.-1.1.

Viikottain toistuvat:
– Maanantaisin taidekerho
– Maanantaisin maanantailenkki
– Tiistaisin HOLin treenit
– Tiistaisin teeilta
– Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
– Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
– Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot
———————————————————

I TIEDOTUSASIAT

1. Keskustelutilaisuus Studia Tawastorum ma 28.11.

Keskustelutilaisuus Studia Tawastorum ma 28.11.2022 klo 18.00 Osakuntabaarissa. Aiheena on osakunnan inspehtori 1913 – 23 ja kunniajäsen 1937 – 44, yliopistomme rehtorina ja kanslerina toiminut Hugo Suolahti, josta alustaa lääketieteen ja kirurgian professori emeritus Juhani Leikola.

Kaikuja Hämeestä XI kertoo esimerkkinä Hugo Suolahden maineikkaasta puhetaidosta hänen HO:n inspehtorina tammikuussa 1915 Ida Aalbergin siunaustilaisuudessa pitämänsä kauniin muistopuheen ”hämäläisen alkuvoiman valtavimman edustajan, heimohengen nerokkaan tulkitsijan, kotiseudun suurimman tyttären” kunniaksi.

Tervetuloa!

2. Osakunnan marraskuun kokous ti 29.11.

Osakunnan marraskuun kokous tiistaina 29.11. klo 17. Kokouksessa valitaan osakunnan toimiston, hallituksen, emännistön, isännistön, Hälläpyörän ja valiokuntien virkailijat vuodelle 2023.

3. Äijäkerhon kokous ma 5.12.

Hei ja tervetuloa äijäkerhon kokoukseen maanantaina 5.12 kello 18.00
aulankoon Hämäläis-Osakunnan 3. kerrokseen.
Esityslista
1. Kokouksen avaaminen
2. Kokouksen päätösvaltaisuus
3. Esityslistan hyväksyminen
4. Kokousvirkailijoiden valinta
5. Ilmoitusasiat
6. Vuoden 2023 virkailijoiden valinta
a. Puheenjohtaja
7. Tulevan toiminnan suunnittelu
8. Muut esille tulevat asiat
10. Kokouksen päättäminen

4. Pelikerhon kokous ke 7.12.

Tervetuloa Hämäläis-Osakunnan pelikerhon kokoukseen 7.12.

Pelikerho kokoustaa 7.12.2022 Hämäläisten talolla Aulangossa klo 19
kesken peli-illan toimitsijavalintojensa täydentämiseksi.

Esityslista tapahtumasivulla
(https://hamalais-osakunta.fi/events/pelikerhon-kokous).

5. HOLin ylimääräinen kokous ti 13.12.

HOL järjestää ylimääräisen kuoron kokouksen tiistaina 13.12. klo 18 osakunnalla Myllyssä. Kokouksessa käsitellään kuoron syyskokouksessa hyväksytty sääntömuutos kuoron hallituksen kokoonpanon muutoksesta.
Tervetuloa!

6. Hämäläis-Osakunnan sanoituskilpailu 2022-23

Uusi laulukirja tekee tuloaan ja sen sivujen koristeeksi etsitään kauniita, nokkelia ja hauskoja, mutta ennen kaikkea hämisläisiä lauluja! Tässä on oiva tilaisuus nostattaa osakunnan yhteishenkeä rustailemalla meille uusi sitsilaulu.

Kilpailuun osallistuminen on helppoa: valitse haluamasi sävelmä, luo sille uudet lyriikat ja lähetä ne alla olevan lomakkeen kautta. Kilpailuehdotuksia otetaan vastaan 31. tammikuuta 2023 asti. Ehdotusajan umpeuduttua arvovaltainen raati arvostelee ehdotukset nimettömästi, jonka jälkeen osakunta äänestää yhdessä voittoon mielestään parhaimmat. Palkintoina on jaossa uusia laulukirjoja sekä sitsilippuja!

Lisätietoja ja kilpailulomakkeen löydät täältä. Kilpailun järjestämisestä vastaa laulukirjatoimikunnan puheenjohtaja Lassi Koistinen (TG: @klassisti), jonka puoleen voit kääntyä kaikissa kilpailuun liittyvissä kysymyksissä.

P.S. Hämisläisten laulujen väsäilyä varten löytyy nyt Telegram-ryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet kilpailusta riippumatta!

II TAPAHTUMAT

1. HOTin kizomba/bachata-tiiviskurssi torstaisin 24.11. – 8.12.

HOTin syksyn afro-lattaritiiviskurssilla tutustutaan bachatan ja kizomban rytmien, liikekielen sekä kuvioiden perusteisiin to 24.11. alkaen kolmena torstaina klo 19 – 21. Opettajina Mikko Ruuska ja Julia Toivanen.
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille 15 e. Lisätietoja kerhon nettisivuilta, ilmoittautuminen osoitteessa https://hamis.nettilomake.fi/form/14305 .

2. Viiniseuran glögitasting pe 2.12.

Viiniseuran glögitasting pe 2.12. klo 18.30 – ilmo aukeaa tiistaina klo 12!

Tervetuloa Viiniseuran glögitastingiin perjantaina 2.12 klo 18.30
Hikiälle, osakunnan viidenteen kerrokseen. Tänä vuonna maistellemme
kuutta glögiä. Valikoimassa on vuoden 2022 vuosikertaglögejä sekä
jokavuotisia suosikkeja. Glögien lisäksi tarjolla on pientä purtavaa.
Osallistuminen maksaa 6 euroa. Paikkoja on vain rajoitetusti, joten
ole nopea! Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeen kautta:
https://hamis.nettilomake.fi/

3. HOTin & POTin syyskauden päättäjäisbileet Smökissä feat. Hurma su 11.12.

Tervetuloa tanssimaan ja viettämään iloisen rentoa iltaa Servin Mökkiin Otaniemeen su 11.12. klo 17.30-22.30! Tällä kertaa illan tahdeista vastaa tanssilavojen kärkikastiin lukeutuva, taitavista nuorista miehistä koostuva Hurma – luvassa on siis takuulla mieletöntä energiaa ja rauhallista tunnelmointia niin bändin omien kappaleiden, upeasti sovitettujen radiohittien kuin elokuvamusiikinkin tahtiin. Liput Hämäläis-Osakunnan jäsenille ennakkoon ostettuna 16 €. Lisätietoja tanssikerhon tiedotuskanavilla. Tervetuloa nauttimaan huikeasta elävästä musiikista, vaikket tanssisi vielä askeltakaan!

4. Hämiksen UV goes Koivuniemi pe-su 30.12.-1.1.

Kauhistuttaako jo uudenvuoden baarijonot kaupungissa? Tuleeko bileet Hämiksellä korvista ulos? Haluaisitko viettää erilaisen ja ikimuistoisen mökkiuudenvuoden Hämis-porukalla?

Rukouksiisi on nyt vastattu! Hämiksen UV-bileet juhlitaan tänä vuonna kesä… tai siis nyt talvihuvilalla Koivuniemessä!

Koivuniemi on nimensä mukaisesti kesähuvila, mutta aiemmin ainakin vuosi 2000 otettiin siellä vastaan juhlien merkeissä! Taloon talvisin ei tule juoksevaa vettä, mutta tämä ei tänä kesänä huonoa vettä vastaan taistelleille hämäläisille ole mikään uusi juttu. Koivuniemessä on tavalliseen tapaan käytössä sauna ja palju, eli uusi vuosi voidaan varmasti ottaa vastaan tyylillä!

Koivuniemeen voi saapua jo perjantaina 30.12, jolloin bileet potkaistaan käyntiin. Pääpäivänä 31.12. vuosi 2022 hyvästellään ensin sitsien merkeissä, ja sen jälkeen ilta jatkuu saunan ja paljun, mahdollisesti myös keskiyön koittaessa rakettien merkeissä! Vuosi 2023 aloitetaan myöhäisellä aamiaisella ja yhteisellä siivouksella.

Tapahtuma kustantaa osallistujille 25 €, hintaan kuuluu sitsiruuat, yöpyminen Koivuniemessä ja LAUANTAIN OPEN BAR!Aamiaisen maksuttomuudesta tiedotetaan vielä myöhemmin. Tapahtuma on tarkoitettu Hämiksen jäsenille.

Liput tulevat myyntiin maanantaina 21.11. klo 13:00. Lipunmyyntiin pääset tästä: https://kide.app/events/a5dc09f7-4a84-4050-ac7e-f93cc2b8ec15.

Tässä tapahtumassa kaikki osallistuja osallistuvat järjestämiseen yhdessä. Lomakkeella voit valita, mitkä tehtävät olisivat sinulle mieluisimpia – huomioithan, että kaikkia toiveita tuskin pystytään toteuttamaan. Kenenkään osuus ei ole kohtuttoman suuri, kun kaikki osallistuvat tekemiseen ja pieniin askareisiin yhdessä! Asennoidu siis tapahtumaan siten kuin olisit lähdössä viettämään uuttavuotta omalle mökillesi – kuten normaalistikin Koivuniemessä vierailessa kuuluisi. Tehtäviä on esimerkiksi saunan ja paljun lämmittämisestä vastaaminen tai sitsiruokien valmistaminen.

Tilastonörtit lohduttavat, mikäli paukkupakkaset kylmässä Koivuniemessä huolettavat: uusivuosi on lähes koko 2000-luvun ajan vietetty korkeintaan muutamassa pakkasasteessa. Mikäli pakkasta olisi yli 15°C tai tapahtuma ei saisikaan odotettua suosiota, pidättävät järjestäjät oikeuden tapahtuman perumiseen, ja rahojen palauttamiseen.

Tule mukaan ottamaan vuosi 2023 vastaan Hämis-perheen kanssa!

Lisätietoja:

Ville Hänninen (TG: vilhanni)
Eero Taipale (TG: taipalee)
Anne Penttilä (TG: djpentaila)

MITÄ? Hämiksen UV goes Koivuniemi
MISSÄ? KOIVUNIEMESSÄ
MILLOIN? UV, paikalle voi saapua joko pe 30.12. tai la 31.12.
MIKSI? MIKSI EI?
LIPUT? Kide app ma 21.11. klo 13:00: https://kide.app/events/a5dc09f7-4a84-4050-ac7e-f93cc2b8ec15. 25 € / Hämiksen jäsen

Viikottain toistuvat:

Maanantaisin taidekerho
Taidekerho kokoontuu viikottain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Tiistaisin HOLin treenit
Hämäläis-Osakunnan Laulajat harjoittelevat Punaisessa Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa tiistaisin klo 18-21.

Tiistaisin teeilta
Osakunnan eri valiokunnat, kerhot ja muut toimijat järjestävät omalla vuorollaan viikottain teeillan joka tiistai klo 19 osakunnan 3. kerroksessa, jossa on tarjolla osakuntalaisille pientä purtavaa.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangossa.

Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
HOTin tanssikurssit pyörivät jälleen normaaliin tapaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Mukaan ehtii vielä hyvin, tervetuloa! Alkeiskurssi järjestetään ke klo 17-19, alkeisjatkokurssi ke klo 19-21 ja jatkokurssi to klo 17-19. Lisätietoja kursseista löydät nettisivuiltamme.
HOTin tiedotuskanavat:
https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho
– FB-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/7538262156/
– Telegram: https://t.me/+q9R074dHkqAyMjJk

Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro
Viikottaiset pienoispistoolivuorot torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi