VIIKKOTIEDOTE 47/2022

I TIEDOTUSASIAT
– Asumisstipendien haku 24.11. asti
– Päävirkailijapaneeli ti 22.11.
– Osakunnan marraskuun kokous ti 29.11.
– Pop-Klubbenin syyskokous ke 30.11.

II TAPAHTUMAT
– Taidekerhon museoilta ke 23.11.
– HOTin kizomba/bachata-tiiviskurssi torstaisin 24.11. – 8.12.
– HOTin marraskuun pikkujoulutanssibileet Punaisessa Myllyssä pe 25.11.
– UKK-keskustelut ke 30.11.
– Teatterieksku (Priscilla) to 1.12.
– HOTin & POTin syyskauden päättäjäisbileet Smökissä feat. Hurma su 11.12.
– Hämiksen UV goes Koivuniemi pe-su 30.12.-1.1.

Viikottain toistuvat:
– Maanantaisin taidekerho
– Maanantaisin maanantailenkki
– Tiistaisin HOLin treenit
– Tiistaisin teeilta
– Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
– Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
– Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot
———————————————————

I TIEDOTUSASIAT

1. Asumisstipendien haku 24.11. asti

Asumisstipendeillä tuetaan Tampereelta ylioppilaaksi kirjoittaneiden Hämäläis-Osakunnan jäsenien
asumista Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamissa tai hallinnoimissa asunnoissa.

Asumisstipendin myöntämisen edellytyksenä on se, että hakija on stipendiä hakiessaan Hämäläis-
Osakunnan jäsen. Osakunnan jäsenyys tarkistetaan jäsenrekisteristä, joten jäsenmaksun tulee olla

maksettu ja hakijan tulee olla kirjautunut jäseneksi osakunnan toimistossa.
Voidakseen saada asumisstipendin
1) hakijan on oltava valmistunut ylioppilaaksi vuonna 2021 tai myöhemmin Tampereen kaupungin
alueella sijaitsevasta lukiosta,
2) hakijan on oltava Hämäläis-Osakunnan jäsen,
3) hakijalla on oltava voimassa oleva vuokrasopimus Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamaan tai
hallinnoimaan asuntoon, ja
4) hakijan on toimitettava kaikki hakemuksen liitteeksi pyydetyt asiakirjat (kopio yo-todistuksesta,
kopio vuokrasopimuksesta ja todistus osakunnan jäsenyydestä) stipendien hakuaikana.

Samalle hakijalle asumisstipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran. Stipendin suuruus on 900 €.
Asumisstipendi maksetaan Lahja Julinin muistorahasto -nimisestä rahastosta. Rahasto on perustettu
Lahja Julinin Hämäläis-Osakunnalle testamenttaamista varoista. Testamentissa määrätyn mukaisesti
varat käytetään Tampereelta valmistuvien ylioppilaiden opiskelija-asumisen tukemiseen Helsingissä.
Stipendejä jaetaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2021.
Linkki sähköiseen hakujärjestelmään avataan Hämäläisten Ylioppilassäätiön sivuille 31.10. ja haku
jatkuu 24.11. kello 24 asti.

2. Päävirkailijapaneeli ti 22.11.

Osakunnan toiminnanohjaajaksi, sihteeriksi ja taloudenhoitajaksi hakevat esittäytyvät teeillan yhteydessä n. klo 19.30 ja vastaavat osakuntalaisten kysymyksiin.

3. Osakunnan marraskuun kokous ti 29.11.

Osakunnan marraskuun kokous tiistaina 29.11. klo 17. Kokouksessa valitaan osakunnan toimiston, hallituksen, emännistön, isännistön, Hälläpyörän ja valiokuntien virkailijat vuodelle 2023.

4. Pop-Klubbenin syyskokous ke 30.11.

Pop-Klubbenin vuoden 2022 sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 30.11.2022 kello 18.15 Hämäläis-Osakunnan tiloissa Ratinassa, osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki. Syyskokouksessa valitaan kerhon seuraavan virkailijat ja päätetään seuraavan vuoden määrärahojen käytöstä. Kaikki Hämäläisen osakunnan jäsenet sekä Pop Klubben jäsenbändit ovat lämpimästi tervetulleita!

Ps. Pop-Klubbenin löydät nyt myös Telegramista

Terveisin,
Aki Malinen
Pop-Klubben PJ 2022
Telegram: @Maaki

II TAPAHTUMAT

1. Taidekerhon museoilta ke 23.11.

Helsingin kaupunki järjestää keskiviikkoiltana seitsemän museon elämyskierroksen. Tällöin mukana oleviin museoihin pääsee ilmaiseksi klo 17-22 aikana. Mukana ovat HAM, Luonnontieteellinen museo. Helsingin kaupunginmuseo, Hakasalmen huvila, Sinebrychoffin taidemuseo, Designmuseo ja Helsingin taidehalli. Museoissa on sen hetkisten näyttelyiden lisäksi tarjolla erilaisia esityksiä, mm. tanssia ja runoutta. Lähde siis taidekerhon mukaan kiertämään museoita! Lähtö tapahtuu klo 18.15 osakunnan kolmannesta kerroksesta Aulangosta. Mukaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, riittää että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

2. HOTin kizomba/bachata-tiiviskurssi torstaisin 24.11. – 8.12.

HOTin syksyn afro-lattaritiiviskurssilla tutustutaan bachatan ja kizomban rytmien, liikekielen sekä kuvioiden perusteisiin to 24.11. alkaen kolmena torstaina klo 19 – 21. Opettajina Mikko Ruuska ja Julia Toivanen.
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille 15 e. Lisätietoja kerhon nettisivuilta, ilmoittautuminen osoitteessa https://hamis.nettilomake.fi/form/14305 . Erityisesti seuraajia mahtuu vielä hyvin mukaan!

3. HOTin marraskuun pikkujoulutanssibileet Punaisessa Myllyssä pe 25.11.

HOTin seuraavat tanssibileet järjestetään neloskerroksen Punaisessa Myllyssä tulevana perjantaina 25.11. klo 18 – 23. Samalla fiilistellään hieman joulua – nappaa siis tonttulakkisi mukaan! Lisäksi poronsarvet, parrat (niin aidot kuin keinotekoiset) sekä muut joulujutut ovat täysin sallittuja! Luvassa monipuolista levymusiikkia, pientä purtavaa, letkeää meininkiä ja loppuillasta myös sauna. Tervetuloa tutustumaan tanssikerhon toimintaan matalalla kynnyksellä!

4. UKK-keskustelut ke 30.11.

Kauan odotetut UKK-keskustelut ovat täällä taas!

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho lanseerasi syksyllä 2021 UKK-keskustelujen nimeä kantavan asia- ja illallistilaisuuksien sarjan. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita niin osakuntalaiset opiskelualasta riippumatta kuin muutkin kiinnostuneet. Kutsu siis puoliso, kaveri tai vaikka vanhempasi mukaan!

Tähän mennessä järjestettyjen tilaisuuksien aiheina ovat olleet talous, turvallisuus, ympäristö, peruskoulu ja sananvapaus. Asiantuntijoina tähänastisissa tilaisuuksissa ovat olleet muun muassa Vesa Kanniainen, Pekka Toveri, René Nyberg, Ilkka Kanerva ja Tuomas Ojanen.

Tällä kertaa pureudumme meistä monia koskettavaan – ja puhuttavaan – ammattiyhdistysliikkeeseen ja tarkemmin ottaen sen rooliin 2020-luvun Suomessa ja alati muuttuvassa maailmassa.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 30.11. kello 18 alkaen. Osallistumismaksu on 12 euroa fukseilta sekä 15 euroa muilta osanottajilta. Ilmoittautuminen on auki 23.11. saakka KideAppissa: https://kide.app/fi/events/2e1faebc-f9ca-4c0c-acb8-7402d3f82bd6 Toimithan siis ripeästi!

Mukaan on kutsuttu neljä asiantuntijaa, jotka edustavat poliittista elämää, tiedeyhteisöä sekä ammattiyhdistysliikettä. Tähän mennessä osallistumisensa ovat varmistaneet pitkän linjan ammattiyhdistysvaikuttaja ja Akavan väistyvä puheenjohtaja Sture Fjäder, työntekijäpuolen keskusjärjestö SAK:n työehdot-osaston johtaja Heli Puura sekä työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen. Tilaisuuden juontaa Setä Arkadianakin tunnettu politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Tilaisuuden kulku

Aluksi kukin asiantuntija pitää tiiviin 10 minuutin mittaisen puheenvuoron, jossa he esittävät oman näkemyksensä ja ratkaisunsa illan aihetta koskien. Puheenvuoron tulisi vastata illan kysymykseen (Mikä on AY-liikkeen rooli 2020-luvun Suomessa?).

Alkupuheenvuorojen jälkeen keskustelemme aiheesta ohjatusti moderaattorin johdolla noin 45 minuutin ajan. Tämän jälkeen tarjotaan maittava kolmen ruokalajin illallinen, joka tarjoaa viitekehyksen illan annin ruotimiselle ja johon kutsuttuja ovat sekä yleisö että asiantuntijat. Illallinen päättyy viimeistään klo 22. Tilaisuus järjestetään perinteikkäissä puitteissa Hämäläisten talon osakuntabaarissa, os. Urho Kekkosen katu 4-6, 2. krs, 00100 Helsinki.

UKK-keskustelujen filosofian mukaisesti illan tarkoituksena on saada aikaan laadukasta, faktapohjaista ja ennakkoluulotonta keskustelua aiheesta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

5. Teatterieksku (Priscilla) to 1.12.

Vuoden vika eksku teatteriin!

Priscilla 1.12. klo 19
(Liput tulee myyntiin Kideen 24.11. klo 13)

Sydneyläinen drag queen Tick houkuttelee ystävänsä Adamin ja Bernadetten mukaan esiintymismatkalle Australian takamaille. Adam on räiskyvä drag queen, Bernadette on jo jättänyt menestyksekkään drag-uransa taakseen, mutta suostuu lähtemään mukaan selvitäkseen miesystävänsä kuolemasta.

Diskohitit raikuvat ja toinen toistaan näyttävämmät asut vaihtuvat, kun Priscillaksi, aavikon kuningattareksi nimetty bilebussi kaahaa halki syrjäisen sisämaan glitteriä pöllyten ja kaikki valot loistaen.

”Tämä tulee imaisemaan mukaan kaikki bilehileet ja kyynikotkin”, lupaa ohjaaja Samuel ”Kinky Boots” Harjanne.

Luvassa on paitsi diskomusiikin siivittämä ja pukuloiston häikäisemä spektaakkeli vailla vertaa, ennen kaikkea sydäntälämmittävä tarina kolmesta erilaisesta ystävästä.

Priscilla on bileet, joita et halua missata. Ne bileet, joista kaikki puhuvat – syystä. Sinut on kutsuttu.

Huom. Esityksessä on välkkyviä valoja ja voimakasta kielenkäyttöä.

6. HOTin & POTin syyskauden päättäjäisbileet Smökissä feat. Hurma su 11.12.

Tervetuloa tanssimaan ja viettämään iloisen rentoa iltaa Servin Mökkiin Otaniemeen su 11.12. klo 17.30-22.30! Tällä kertaa illan tahdeista vastaa tanssilavojen kärkikastiin lukeutuva, taitavista nuorista miehistä koostuva Hurma – luvassa on siis takuulla mieletöntä energiaa ja rauhallista tunnelmointia niin bändin omien kappaleiden, upeasti sovitettujen radiohittien kuin elokuvamusiikinkin tahtiin. Liput Hämäläis-Osakunnan jäsenille ennakkoon ostettuna 16 €. Lisätietoja tanssikerhon tiedotuskanavilla. Tervetuloa nauttimaan huikeasta elävästä musiikista, vaikket tanssisi vielä askeltakaan!

7. Hämiksen UV goes Koivuniemi pe-su 30.12.-1.1.

Kauhistuttaako jo uudenvuoden baarijonot kaupungissa? Tuleeko bileet Hämiksellä korvista ulos? Haluaisitko viettää erilaisen ja ikimuistoisen mökkiuudenvuoden Hämis-porukalla?

Rukouksiisi on nyt vastattu! Hämiksen UV-bileet juhlitaan tänä vuonna kesä… tai siis nyt talvihuvilalla Koivuniemessä!

Koivuniemi on nimensä mukaisesti kesähuvila, mutta aiemmin ainakin vuosi 2000 otettiin siellä vastaan juhlien merkeissä! Taloon talvisin ei tule juoksevaa vettä, mutta tämä ei tänä kesänä huonoa vettä vastaan taistelleille hämäläisille ole mikään uusi juttu. Koivuniemessä on tavalliseen tapaan käytössä sauna ja palju, eli uusi vuosi voidaan varmasti ottaa vastaan tyylillä!

Koivuniemeen voi saapua jo perjantaina 30.12, jolloin bileet potkaistaan käyntiin. Pääpäivänä 31.12. vuosi 2022 hyvästellään ensin sitsien merkeissä, ja sen jälkeen ilta jatkuu saunan ja paljun, mahdollisesti myös keskiyön koittaessa rakettien merkeissä! Vuosi 2023 aloitetaan myöhäisellä aamiaisella ja yhteisellä siivouksella.

Tapahtuma kustantaa osallistujille 25 €, hintaan kuuluu sitsiruuat, yöpyminen Koivuniemessä ja LAUANTAIN OPEN BAR!Aamiaisen maksuttomuudesta tiedotetaan vielä myöhemmin. Tapahtuma on tarkoitettu Hämiksen jäsenille.

Liput tulevat myyntiin maanantaina 21.11. klo 13:00. Lipunmyyntiin pääset tästä: https://kide.app/events/a5dc09f7-4a84-4050-ac7e-f93cc2b8ec15.

Tässä tapahtumassa kaikki osallistuja osallistuvat järjestämiseen yhdessä. Lomakkeella voit valita, mitkä tehtävät olisivat sinulle mieluisimpia – huomioithan, että kaikkia toiveita tuskin pystytään toteuttamaan. Kenenkään osuus ei ole kohtuttoman suuri, kun kaikki osallistuvat tekemiseen ja pieniin askareisiin yhdessä! Asennoidu siis tapahtumaan siten kuin olisit lähdössä viettämään uuttavuotta omalle mökillesi – kuten normaalistikin Koivuniemessä vierailessa kuuluisi. Tehtäviä on esimerkiksi saunan ja paljun lämmittämisestä vastaaminen tai sitsiruokien valmistaminen.

Tilastonörtit lohduttavat, mikäli paukkupakkaset kylmässä Koivuniemessä huolettavat: uusivuosi on lähes koko 2000-luvun ajan vietetty korkeintaan muutamassa pakkasasteessa. Mikäli pakkasta olisi yli 15°C tai tapahtuma ei saisikaan odotettua suosiota, pidättävät järjestäjät oikeuden tapahtuman perumiseen, ja rahojen palauttamiseen.

Tule mukaan ottamaan vuosi 2023 vastaan Hämis-perheen kanssa!

Lisätietoja:

Ville Hänninen (TG: vilhanni)
Eero Taipale (TG: taipalee)
Anne Penttilä (TG: djpentaila)

MITÄ? Hämiksen UV goes Koivuniemi
MISSÄ? KOIVUNIEMESSÄ
MILLOIN? UV, paikalle voi saapua joko pe 30.12. tai la 31.12.
MIKSI? MIKSI EI?
LIPUT? Kide app ma 21.11. klo 13:00: https://kide.app/events/a5dc09f7-4a84-4050-ac7e-f93cc2b8ec15. 25 € / Hämiksen jäsen

Viikottain toistuvat:

Maanantaisin taidekerho
Taidekerho kokoontuu viikottain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Tiistaisin HOLin treenit
Hämäläis-Osakunnan Laulajat harjoittelevat Punaisessa Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa tiistaisin klo 18-21.

Tiistaisin teeilta
Osakunnan eri valiokunnat, kerhot ja muut toimijat järjestävät omalla vuorollaan viikottain teeillan joka tiistai klo 19 osakunnan 3. kerroksessa, jossa on tarjolla osakuntalaisille pientä purtavaa.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangossa.

Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
HOTin tanssikurssit pyörivät jälleen normaaliin tapaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Mukaan ehtii vielä hyvin, tervetuloa! Alkeiskurssi järjestetään ke klo 17-19, alkeisjatkokurssi ke klo 19-21 ja jatkokurssi to klo 17-19. Lisätietoja kursseista löydät nettisivuiltamme.
HOTin tiedotuskanavat:
https://hamalais-osakunta.fi/toiminta/valiokunnat-ja-kerhot/kerhot/hamalais-osakunnan-tanssikerho
– FB-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/7538262156/
– Telegram: https://t.me/+q9R074dHkqAyMjJk

Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro
Viikottaiset pienoispistoolivuorot torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi