VIIKKOTIEDOTE VIIKOLLE 46

VIIKKOTIEDOTE VIIKOLLE 46:

I TIEDOTUSASIAT
– Vujutalkoot 15.11. klo 17 alkaen
– Asumisstipendi haku käynnissä
– Vuosijuhlaviikon ampumakilpailu
– Hämäläis-Osakunnan ullakkokirjasto 40 vuotta
– HOS Big Band konsertoi perjantaina 25.11.

II TAPAHTUMAT

– Leffailta 17.11.
– Kizomba/bachata-tiiviskurssi 24.11.-8.12.
– Marraskuun pikkujoulutanssibileet 25.11.
– Yö osakunnalla – LASTENKUTSUT 26.11.
– Juristikerhon UKK-keskustelut keskiviikkona 30.11.
– Itsenäisyyspäivän sitsit 6.12 Myynti alkaa tänään klo 13!
– HOTin & POTin syyskauden päättäjäisbileet 11.12.
– Hämäläis-Osakunnan Juristikerhon Pykälän Spex -excu 17.12.
– HÄMIKSEN UV GOES KOIVUNIEMI 30.12.-1.1.2023

Viikottain toistuvat:
– Maanantaisin taidekerho
– Maanantaisin maanantailenkki
– HOS:n treenit maanantaisin klo 19 – 21.
– Tiistaisin HOLin treenit
– Tiistaisin teeilta
– Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta
– Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit
– Torstaisin HOResin pienoispistoolivuorot

———————————————————

I TIEDOTUSASIAT

1. Vujutalkoot 15.11. klo 17 alkaen

Tiistaina 15.11. järjestetään talkoot, jossa laitetaan osakuntatalo valmiiksi vuosijuhlia varten. Tule mukaan järkkäämään paikkoja kivalla porukalla, ja palkaksi saat hyvän mielen lisäksi talkoosafkaa ja saunaillan. Hommia aloitellaan kello 17:00. Tervetuloa!

P.S. Jos tiedät, että sinulla on tavaraa osakunnalla, tule hakemaan ne ennen talkoita, etteivät ne katoa touhun seassa.

2. Asumisstipendi haettavaksi 2022

Asumisstipendeillä tuetaan Tampereelta ylioppilaaksi kirjoittaneiden Hämäläis-Osakunnan jäsenien asumista Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamissa tai hallinnoimissa asunnoissa.
Voidakseen saada asumisstipendin

1) hakijan on oltava valmistunut ylioppilaaksi vuonna 2021 tai myöhemminTampereen kaupungin alueella sijaitsevasta lukiosta,
2) hakijan on oltava Hämäläis-Osakunnan jäsen,
3) hakijalla on oltava voimassa oleva vuokrasopimus Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamaan tai hallinnoimaan asuntoon, ja
4) hakijan on toimitettava kaikki hakemuksen liitteeksi pyydetyt asiakirjat (kopio yo-todistuksesta, kopio vuokrasopimuksesta ja todistus osakunnan jäsenyydestä) stipendien hakuaikana.

Samalle hakijalle asumisstipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran. Stipendin suuruus on 900 €.

Asumisstipendi maksetaan Lahja Julinin muistorahasto -nimisestä rahastosta. Rahasto on perustettu Lahja Julinin Hämäläis-Osakunnalle testamenttaamista varoista. Testamentissa määrätyn mukaisesti varat käytetään Tampereelta valmistuvien ylioppilaiden opiskelija-asumisen tukemiseen Helsingissä. Stipendejä jaetaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2021.

Linkki sähköiseen hakujärjestelmään avataan Hämäläisten Ylioppilassäätiön sivuille 31.10. ja haku jatkuu 24.11. kello 24 asti. https://hys.net/stipendit/asuntostipendi/

3. Vuosijuhlaviikon ampumakilpailu

Hämäläis-Osakunnan Reserviläiset (HORes) järjestää tällä viikolla vuosijuhlan kunniaksi ampumakilpailun. Osallistuminen ei maksa mitään ja kilpailussa ammutaan 20 laukausta pienoispistoolilla ilman aikarajaa. Lisäksi kilpailijat saavat ennen suoritusta ampua 5 kohdistuslaukausta.
Kilpasarjoja on kaksi: yhden ja kahden käden sarja. Vain yhteen sarjaan voi osallistua ja vain yksi suorituskerta on sallittu. Voittajat julkistetaan vuosijuhlan päiväosuudessa.

Osallistuminen on mahdollista alla olevina aikoina:
maanantaina 14.11. klo 17.30-19.00
tiistaina 15.11. klo 17.30-19.00 tai
keskiviikkona 16.11. klo 18.00-19.30

Lisäksi torstaina pienoispistoolivuorolle ilmoittautuneet voivat osallistua.
Siirtyminen ampumaradalle tapahtuu 3. kerroksesta, osakunnan toimiston edestä. Riittää, että saapuu paikalle, eli etukäteen ei tarvitse ilmoittautua. Aikaa suoritukseen kuluu noin 30 minuuttia ja radalle otetaan noin 5 henkilöä kerrallaan.

Jos tarvitset lisätietoja, niin olethan yhteydessä ratamestari@hamalais-osakunta.fi.


4. Hämäläis-Osakunnan ullakkokirjasto 40 vuotta

Vuosijuhlaviikolla on monta syytä juhlaan, sillä Hämiksen ullakkokirjastossa juhlitaan neljäkymppisiä!
Kirjasto suljetaan keskiviikkona 16.11. klo 17.00 kutsuvierastilaisuuden takia. Juhliminen jatkuu torstaina 17.11. ja toivotamme kaikki osakuntalaiset lämpimästi tervetulleeksi juhlimaan ja nauttimaan kakkua kanssamme klo 14.00 alkaen.


5. HOS Big Band konsertoi perjantaina 25.11

HOS Big Band konsertoi perjantaina 25.11. Kanneltalossa yhdessä
tunnetun suomalaisen jazz-trumpetisti Kalevi Louhivuoren kanssa.
Tunnelma on kohdillaan, kun tarjoilemme kattauksen Louis Armstrongin
tunnetuksi tekemiä biisejä.

Lisätietoa konsertista ja lipunmyynti:
https://www.lippu.fi/artist/hos-big-band/

Laittakaa myös Instagramissa seurantaan @hosbigband

II TAPAHTUMAT

1. Leffailta 17.11.
Torstaina 17.11. järjestetään Hämiksellä leffailta kello seitsemästä eteenpäin! Tarkoitus on katsoa Isao Takahatan ohjaama ja legendaarisen Studio Ghiblin animoima Tulikärpästen Hauta vuodelta 1988. Yhdeksi kaikkien aikojen parhaimmaksi sotaelokuvaksi ja animoiduksi elokuvaksi ylistetty teos kertoo kahden sisaruksen selviytymisestä Kobessa, Japanissa toisen maailmansodan loppukuukausina.

Rotten Tomatoes: 100% suositusprosentti keskiarvosanalla 9.5. Traileri: https://youtu.be/4vPeTSRd580

2. To 24.11.-8.12. Kizomba/bachata-tiiviskurssi

Syksyn afrolattaritiivarilla tutustutaan bachatan ja kizomban rytmien, liikekielen sekä kuvioiden perusteisiin kolmena torstaina klo 19 – 21. Opettajina Mikko Ruuska ja Julia Toivanen.
Hinta Hämäläis-Osakunnan jäsenille 15 e. Lisätietoja kerhon nettisivuilta, ilmoittautuminen osoitteessa https://hamis.nettilomake.fi/form/14305 .

3. Pe 25.11. Marraskuun pikkujoulutanssibileet Punaisessa Myllyssä klo 18-23

Lisätietoja luvassa, mutta laita päivä jo kalenteriisi!

4. Yö osakunnalla – LASTENKUTSUT 26.11

MITÄ? Yö osakunnalla – LASTENKUTSUT
MISSÄ? Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4–6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? 26.11. kello 20 eteenpäin
DRESSCODE? Mitä vaan, mitä laittaisit päälle lastenkutsuille
HINTA? 5 €
LIPUT? Kide.app keskiviikkona 9.11. klo 12:00

Kaipaatko paluuta lapsuuden huolettomiin aikoihin, jolloin ei tarvinnut stressata tenteistä? Nyt sinulla on ainutkertainen mahdollisuus heittää huolet ja osallistua riemukkaille lastenkutsuille, joilla juhlitaan osakunnan fukseja. Tässä tapahtumassa pääset kokemaan uudestaan lapsuuden synttärikutsut onginnasta limbokisaan. Onko sinulla kaappisi pohjalla prinsessa- tai spiderman-asu, jolle ei ole ollut käyttöä? Nyt pääset pukeutumaan juuri miten haluat syntymäpäivänäsi!

Lastenkutsuja vietetään lauantaina 26.11. kello 20:00 alkaen Osakuntabaarissa osakunnan toisessa kerroksessa. Kutsut alkavat yhteisellä osuudella teeman mukaisesti, jonka jälkeen pureudutaan siihen, mikä lastenkutsuilla on kaikista olennaisinta. Illan päätteeksi osakuntabaarissa on vielä tarjolla pientä purtavaa ja boolia teeman hengessä. Jos kuitenkin kaipaat muitakin virvokkeita, varauduthan omilla juomilla.

Liput näille juhlille kustantavat 5 € fukseilta ja civiksiltä. Civiksille on oma kiintiö, joten myös osakunnan vanhemmat jäsenet ovat tervetulleita tapahtumaan. Varauduthan todistamaan jäsenyytesi ovella. Liput myynnissä: https://kide.app/fi/events/85ebf56a-5871-4727-b857-c961e8d02b4a
Tervetuloa juhlimaan ikimuistoisia lastenkutsuja ja viimeisimpiä fuksitapahtumia tältä vuodelta!

Lisätiedot tuutoreilta:
Peppiina Heikkilä 0442702155
Essi Korhonen 0456034555

5. Juristikerhon UKK-keskustelut 30.11.

Kauan odotetut UKK-keskustelut ovat täällä taas!

Hämäläis-Osakunnan Juristikerho lanseerasi syksyllä 2021 UKK-keskustelujen nimeä kantavan asia- ja illallistilaisuuksien sarjan. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita niin osakuntalaiset opiskelualasta riippumatta kuin muutkin kiinnostuneet. Kutsu siis puoliso, kaveri tai vaikka vanhempasi mukaan!

Tähän mennessä järjestettyjen tilaisuuksien aiheina ovat olleet talous, turvallisuus, ympäristö, peruskoulu ja sananvapaus. Asiantuntijoina tähänastisissa tilaisuuksissa ovat olleet muun muassa Vesa Kanniainen, Pekka Toveri, René Nyberg, Ilkka Kanerva ja Tuomas Ojanen.

Tällä kertaa pureudumme meistä monia koskettavaan – ja puhuttavaan – ammattiyhdistysliikkeeseen ja tarkemmin ottaen sen rooliin 2020-luvun Suomessa ja alati muuttuvassa maailmassa.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 30.11. kello 18 alkaen. Osallistumismaksu on 12 euroa fukseilta sekä 15 euroa muilta osanottajilta. Ilmoittautuminen on auki 23.11. saakka KideAppissa: https://kide.app/fi/events/2e1faebc-f9ca-4c0c-acb8-7402d3f82bd6 Toimithan siis ripeästi!

Mukaan on kutsuttu neljä asiantuntijaa, jotka edustavat poliittista elämää, tiedeyhteisöä sekä ammattiyhdistysliikettä. Tähän mennessä osallistumisensa ovat varmistaneet pitkän linjan ammattiyhdistysvaikuttaja ja Akavan väistyvä puheenjohtaja Sture Fjäder, työntekijäpuolen keskusjärjestö SAK:n työehdot-osaston johtaja Heli Puura sekä työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen. Tilaisuuden juontaa Setä Arkadianakin tunnettu politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Tilaisuuden kulku

Aluksi kukin asiantuntija pitää tiiviin 10 minuutin mittaisen puheenvuoron, jossa he esittävät oman näkemyksensä ja ratkaisunsa illan aihetta koskien. Puheenvuoron tulisi vastata illan kysymykseen (Mikä on AY-liikkeen rooli 2020-luvun Suomessa?).

Alkupuheenvuorojen jälkeen keskustelemme aiheesta ohjatusti moderaattorin johdolla noin 45 minuutin ajan. Tämän jälkeen tarjotaan maittava kolmen ruokalajin illallinen, joka tarjoaa viitekehyksen illan annin ruotimiselle ja johon kutsuttuja ovat sekä yleisö että asiantuntijat. Illallinen päättyy viimeistään klo 22. Tilaisuus järjestetään perinteikkäissä puitteissa Hämäläisten talon osakuntabaarissa, os. Urho Kekkosen katu 4-6, 2. krs, 00100 Helsinki.

UKK-keskustelujen filosofian mukaisesti illan tarkoituksena on saada aikaan laadukasta, faktapohjaista ja ennakkoluulotonta keskustelua aiheesta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

LISÄTIETOJA

Roope Kauhanen
Hämäläis-Osakunnan Juristikerhon puheenjohtaja
roope.kauhanen@helsinki.fi
045 638 0080

6. Itsenäisyyspäivän sitsit 6.12.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN SITSIT TIISTAINA 6.12. – MYYNTI ALKAA TÄNÄÄN KLO 13!
Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 105 vuotta, ja mikäs parempi tapa juhlistaa sitä, kuin maljan nostaminen osakuntaystävien ympäröimänä! Hämäläis-Osakunta ja Savolainen Osakunta yhdistävät vielä kerran tänä vuonna voimansa, ja järjestävät tämän vuoden juhlavimmat sitsit yhdessä.

Sitsit on tarkoitettu SavOn ja Hämiksen jäsenille, ja kustantavat kaikille 20 euroa. Lipun hintaan kuuluu maittavat ruuat, runsaat juomat, upea haalarimerkki ja juhlava tunnelma!

Sitsit aloitetaan alkumaljoilla klo 19:00, ja pöytiin siirrytään klo 19:30. Ehdit siis loistavasti osallistumaan esimerkiksi itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen ennen sitseille saapumista. Pukukoodina on poikkeuksellisesti tumma puku, voit siis saapua paikalle esimerkiksi suosikki-iltapuvussasi!

Liput tulevat myyntiin maanantaina 14.11. klo 13:00.

Lipunmyyntiin pääset tästä: https://kide.app/events/cd2284d5-1805-4c21-9b19-222725f817a0

Jatkot ovat kaikille osakuntalaisille avoimet, ja niille voi saapua keskiyön jälkeen. Ovi on auki 01:00 saakka. Huomioithan, että tapahtumassa ei ole vartioitua narikkaa.

Lämpimästi tervetuloa vuoden juhlavimmille osakuntasitseille!

Mikäli koet tapahtumassa häirintää, voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä viestitse tai puhelimitse häirintäyhdyshenkilöihin. Heidät saat kiinni numerosta 040 135 5899. Häirintätilanteista voit ilmoittaa myös lomakkeella, jonka löydät Hämäläis-Osakunnan nettisivuilta. Muissa ongelmatilanteissa ja kysymyksissä voit olla yhteydessä Hämäläis-Osakunnan juhlavaliokunnan puheenjohtajaan Anneen, osoitteeseen jvk@hamalais-osakunta.fi.

MITÄ? Itsenäisyyspäivän sitsit
MISSÄ? Alkumaljat Aulangolla (3. krs), sitsit Osakuntabaarissa (2. krs), Hämäläis-Osakunta, Urho Kekkosen katu 4-6 D, 00100 Helsinki
MILLOIN? 6.12. klo 19:00 alkaen. Jatkoille ovi auki klo 00:00-01:00.
MIKSI? On mulle Suomi suloisin
DC? Tumma puku
LIPUT? Kide App ma 14.11. klo 13:00: https://kide.app/events/cd2284d5-1805-4c21-9b19-222725f817a0. Hämiksen jäsen / SavOn jäsen – 20 euroa

7. Su 11.12. HOTin & POTin syyskauden päättäjäisbileet livebändillä Smökissä

Tervetuloa tanssimaan ja viettämään iloisen rentoa iltaa Servin Mökkiin Otaniemeen su 11.12. klo 17.30-22.30 huikean livemusiikin tahtiin.
Lisätietoja esiintyjästä, maksuohjeet ym. luvassa kerhon tiedotuskanavilla (Telegram, Facebook) – pysy kuulolla!

8. Hämäläis-Osakunnan Juristikerhon Pykälän Spex -excu 17.12.

Tervetuloa osallistumaan Hämäläis-Osakunnan Juristikerhon Pykälän Spex -excuun 17.12. Ilmoittautuminen on auki alla olevassa linkistä.

Mitä: Hämäläis-Osakunnan Juristikerhon Pykälän Spex -excursio
Hinta: 12€
Milloin: 17.12. (kaatajaisnäytös) kello 18:00 ->
Missä: Linnanmäen Peacock -teatteri
Ilmo: https://forms.gle/DcN1kSSt5EngNwsH8

9. HÄMIKSEN UV GOES KOIVUNIEMI 30.12.-1.1.2023

Kauhistuttaako jo uudenvuoden baarijonot kaupungissa? Tuleeko bileet Hämiksellä korvista ulos? Haluaisitko viettää erilaisen ja ikimuistoisen mökkiuudenvuoden Hämis-porukalla?

Rukouksiisi on nyt vastattu! Hämiksen UV-bileet juhlitaan tänä vuonna kesä… tai siis nyt talvihuvilalla Koivuniemessä!

Koivuniemi on nimensä mukaisesti kesähuvila, mutta aiemmin ainakin vuosi 2000 otettiin siellä vastaan juhlien merkeissä! Taloon talvisin ei tule juoksevaa vettä, mutta tämä ei tänä kesänä huonoa vettä vastaan taistelleille hämäläisille ole mikään uusi juttu. Koivuniemessä on tavalliseen tapaan käytössä sauna ja palju, eli uusi vuosi voidaan varmasti ottaa vastaan tyylillä!

Koivuniemeen voi saapua jo perjantaina 30.12, jolloin bileet potkaistaan käyntiin. Pääpäivänä 31.12. vuosi 2022 hyvästellään ensin sitsien merkeissä, ja sen jälkeen ilta jatkuu saunan ja paljun, mahdollisesti myös keskiyön koittaessa rakettien merkeissä! Vuosi 2023 aloitetaan myöhäisellä aamiaisella ja yhteisellä siivouksella.

Tapahtuma kustantaa osallistujille 25 €, hintaan kuuluu sitsiruuat, yöpyminen Koivuniemessä ja LAUANTAIN OPEN BAR! Aamiaisen maksuttomuudesta tiedotetaan vielä myöhemmin. Tapahtuma on tarkoitettu Hämiksen jäsenille.

Liput tulevat myyntiin maanantaina 21.11. klo 13:00. Lipunmyyntiin pääset tästä: https://kide.app/events/a5dc09f7-4a84-4050-ac7e-f93cc2b8ec15.

Tässä tapahtumassa kaikki osallistuja osallistuvat järjestämiseen yhdessä. Lomakkeella voit valita, mitkä tehtävät olisivat sinulle mieluisimpia – huomioithan, että kaikkia toiveita tuskin pystytään toteuttamaan. Kenenkään osuus ei ole kohtuttoman suuri, kun kaikki osallistuvat tekemiseen ja pieniin askareisiin yhdessä! Asennoidu siis tapahtumaan siten kuin olisit lähdössä viettämään uuttavuotta omalle mökillesi – kuten normaalistikin Koivuniemessä vierailessa kuuluisi. Tehtäviä on esimerkiksi saunan ja paljun lämmittämisestä vastaaminen tai sitsiruokien valmistaminen.

Tilastonörtit lohduttavat, mikäli paukkupakkaset kylmässä Koivuniemessä huolettavat: uusivuosi on lähes koko 2000-luvun ajan vietetty korkeintaan muutamassa pakkasasteessa. Mikäli pakkasta olisi yli 15°C tai tapahtuma ei saisikaan odotettua suosiota, pidättävät järjestäjät oikeuden tapahtuman perumiseen, ja rahojen palauttamiseen.

Tule mukaan ottamaan vuosi 2023 vastaan Hämis-perheen kanssa!

Lisätietoja:

Ville Hänninen (TG: @vilhanni)

Eero Taipale (TG: @taipalee)

Anne Penttilä (TG: @djpentaila)

MITÄ? Hämiksen UV goes Koivuniemi

MISSÄ? KOIVUNIEMESSÄ

MILLOIN? UV, paikalle voi saapua joko pe 30.12. tai la 31.12.

MIKSI? MIKSI EI?

LIPUT? Kide app ma 21.11. klo 13:00: https://kide.app/events/a5dc09f7-4a84-4050-ac7e-f93cc2b8ec15. 25 € / Hämiksen jäsen

Viikottain toistuvat:

Maanantaisin taidekerho

Taidekerho kokoontuu viikottain Sillanpäässä osakunnan 5. kerroksessa klo 18.30 alkaen.

Maanantaisin maanantailenkki

Kokoontuminen osakunnan viidenteen kerrokseen Hikiälle kello 19 ja lähtö kello 19.15. Lenkki kulkee vakioreittiä Seurasaaren sillalle ja takaisin. Matkaa kertyy noin 10 kilometriä. Ketään ei jätetä jälkeen, ja juosta voi myös vain osan matkasta. Lenkin jälkeen Hikiällä on tarjolla eväitä ja lämmin sauna.

Maanantailenkki järjestetään yhteistyössä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin vetäjänä ja yhteyshenkilönä toimii Mikko Mäkipää, puh. 0505822386.

Tiistaisin HOLin treenit

Hämäläis-Osakunnan Laulajat harjoittelevat Punaisessa Myllyssä osakunnan 4. kerroksessa tiistaisin klo 18-21.

Tiistaisin teeilta

Osakunnan eri valiokunnat, kerhot ja muut toimijat järjestävät omalla vuorollaan viikottain teeillan joka tiistai klo 19 osakunnan 3. kerroksessa, jossa on tarjolla osakuntalaisille pientä purtavaa.

Keskiviikkoisin pelikerhon peli-ilta

Pelikerho kokoontuu pelaamaan lautapelejä keskiviikkoisin klo 18 alkaen osakunnan 3. kerroksessa Aulangossa.

Keskiviikkoisin ja torstaisin HOTin tanssikurssit

HOTin tanssikurssit pyörivät jälleen normaaliin tapaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-21 Punaisessa Myllyssä (4. krs). Mukaan ehtii vielä hyvin, tervetuloa! Alkeiskurssi järjestetään ke klo 17-19, alkeisjatkokurssi ke klo 19-21 ja jatkokurssi to klo 17-19. Lisätietoja kursseista löydät nettisivuiltamme.
HOTin tiedotuskanavat:

Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho


– FB-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/7538262156/
– Telegram: https://t.me/+q9R074dHkqAyMjJk

Torstaisin HORes:in pienoispistoolivuoro

Viikottaiset pienoispistoolivuorot torstaisin klo 18 alkaen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja löytyy lomakkeesta.
Kysymykset pienoispistoolivuoroihin ja ampumarataan liittyen voi osoittaa ratamestarille: ratamestari@hamalais-osakunta.fi