Viikkotiedote 44

I TIEDOTUSASIAT

1. Osakuntabaari avataan vasta tiistaina 23.11.
Osakuntabaari on suljettuna vielä kolme viikkoa, 22.11. saakka. Baari avataan jälleen tiistaina 23.11.

2. Hämäläis-Osakunnan tanssikerhon marraskuun kurssit ja tanssibileet
Tanssikerho HOTin marraskuun kurssit alkavat nyt keskiviikkona 3.11. Olet sitten satunnaisen häävalssirutiinin tarpeessa tai tuleva Tanssii Tähtien Kanssa -stara, meillä on tarjolla rentoa ja sosiaalista paritanssia niin kurssiopetuksena kuin bileinäkin.

Alkeiskurssimme on keskiviikkoisin klo 17 – 19 Punaisessa Myllyssä, osakunnan neloskerroksessa. Marraskuun alkeissa on yksi ilmainen kokeilukerta, joten tässä on oiva mahdollisuus käydä kokeilemassa lajia ja ottaa kaveri mukaan. Muita kurssejamme ovat alkeisjatko keskiviikkoiltaisin 19-21 ja jatkokurssi torstaisin klo 18-20. Marraskuun alkeet maksaa osakuntalaiselle 15 euroa. Pyydämme ilmoittautumista kursseille. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkit tanssikerhon sivulla.

Seuraavat lavatansseja mukailevat paritanssibileemme on marraskuun 19. päivänä klo 18 – 23. Paikka on samainen Mylly, ja bileisiinkin pyydämme koronasyistä ennakkoilmon (fb-ryhmästä linkki vähän myöhemmin). Kaikilla HO, HOT, POT ja ex-HO on vapaa pääsy bileisiin.

3. Asumisstipendi haettavana 25.11. asti
Asumisstipendeillä tuetaan Tampereelta ylioppilaaksi kirjoittaneiden Hämäläis-Osakunnan jäsenien asumista Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamissa tai hallinnoimissa asunnoissa.

Asumisstipendin myöntämisen edellytyksenä on se, että hakija on stipendiä hakiessaan Hämäläis-Osakunnan jäsen. Osakunnan jäsenyys tarkistetaan jäsenrekisteristä, joten jäsenmaksun tulee olla maksettu ja hakijan tulee olla kirjautunut jäseneksi osakunnan toimistossa.

Voidakseen saada asumisstipendin
1) hakijan on oltava valmistunut ylioppilaaksi vuonna 2021 tai myöhemmin Tampereen kaupungin alueella sijaitsevasta lukiosta,
2) hakijan on oltava Hämäläis-Osakunnan jäsen,
3) hakijalla on oltava voimassa oleva vuokrasopimus Hämäläisten ylioppilassäätiön omistamaan tai hallinnoimaan asuntoon, ja
4) hakijan on toimitettava kaikki hakemuksen liitteeksi pyydetyt asiakirjat (kopio yo-todistuksesta, kopio vuokrasopimuksesta ja todistus osakunnan jäsenyydestä) stipendien hakuaikana.

Linkki sähköiseen hakujärjestelmään avataan Hämäläisten Ylioppilassäätiön sivuille perjantaina 29.10. ja haku jatkuu torstaihin 25.11. kello 24 asti. Samalle hakijalle asumisstipendi voidaan myöntää korkeintaan kerran. Stipendin suuruus on 900 €.

Asumisstipendi maksetaan Lahja Julinin muistorahasto -nimisestä rahastosta. Rahasto on perustettu Lahja Julinin Hämäläis-Osakunnalle testamenttaamista varoista. Testamentissa määrätyn mukaisesti varat käytetään Tampereelta valmistuvien ylioppilaiden opiskelija-asumisen tukemiseen Helsingissä. Stipendejä jaetaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2021.

4. Hämäläis-Osakunnan 368. vuosijuhlien ilmoittautuminen auki
Tervetuloa juhlimaan kanssamme 368-vuotiasta Hämäläis-Osakuntaa!

Vuosijuhlapäivän vietto alkaa lauantaina 13.11.2021 klo 12.00 seppeleen laskulla Hietaniemen hautausmaalla. Päiväjuhla alkaa klo 16.00 Osakunnan pienessä juhlasalissa, Hämäläisten talon toisessa kerroksessa (Urho Kekkosen katu 4–6 D).

Iltajuhlaa vietetään lauantaina klo 18.00 Astoria-salilla (Iso-Roobertinkatu 14).

Silliaamianen tarjoillaan sunnuntaina 14.11. klo 12.00 Osakunnan pienessä juhlasalissa.

Iltajuhlan pukukoodi on juhla- tai tumma puku sekä akateemiset ansio- ja kunniamerkit.

Vuosijuhlaan on paikkoja yhteensä 260 hengelle, kutsuvieraat mukaan lukien. Kutsuvieraiden ilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeella https://hamis.nettilomake.fi/form/11544. Muut voivat ostaa paikan vuosijuhlaan kide-appista.

 

II TAPAHTUMAT

1. Uusi vakiovuoro: Sählyä Kumpulassa keskiviikkoisin
Tervetuloa pelaamaan sählyä keskiviikkoisin klo 21 Kumpulan Unisportille! Mukana peleissä ovat myös Wiipurilainen Osakunta, Karjalainen Osakunta sekä Keski-Suomalainen Osakunta.

Ilmoittautumiset Joel Heikkilälle (050 300 7138). Kun olet ilmoittautunut, voit saapua omatoimisesti paikalle!

2. Hämiksen Flamingo Spa -ekskursio
Hämiksen vuosijuhlat lähestyvät! Nyt on tarpeen siis henkisesti varautua ottamalla itselleen tarpeellinen hemmottelupäivä osakuntatovereiden kesken.

Hämäläis-Osakunnan Ohjelmavaliokunta on suunnitellut ekskursion Flamingo Spa-kylpylään vujuviikon maanantaina 8.11. kello 20-23:00 (saapumisaika on liukuva: ei tarvitse siis ottaa stressiä, jos et ehdi tasan kello 20:00 paikalle. Uinti & saunomisaika päättyy kello 22:30). Olemme varanneet kylpylän yksityiskäyttöön, joten pääsemme osakuntatovereiden kanssa polskimaan ja rentoutumaan omassa rauhassa. Mukaan mahtuu enintään 150 ihmistä. Hintaan sisältyy sisäänpääsy ja pyyhe – tuothan siis oman uimapukusi. Hoitolapuoli ei tule olemaan käytössämme. Katso lisää ja osta paikkasi kide-appista.

3. Äijäkerhon pokeri-ilta torstaina
Tervetuloa äijäkerhon pokeri-iltaan torstaina 4.11. Ensimmäisen pokeri-illan tarkoituksena on kerätä kiinnostusta ja opettaa pokerin salat ensikertalaisillekin, joten roheasti vain kokeilemaan! Ilta alkaa klo 18 muutamalla harjoittelupelillä ilman panoksia ja noin 18:45 eteenpäin aloitamme pienillä panoksilla, 5 sent , eli voit hävitä kerrallaan max 2e. Jos innostusta on, voimme vaihtaa pokerilajia, nostaa panoksia tai vaihtaa korttipeliä kokonaan.

Innostuksesta riippuen pokeri-illasta voi tulla jokaviikkoinen tapahtuma, jonne voi tulla viskitarjoilu tai setäbaari. Joten kaikki mukaan!

Huom! Äijäkerhon tapahtumaan voi osallistua kaikki riippumatta sukupuolesta tai kuuluuko Hämäläis-Osakuntaan vai Satakuntalaiseen Osakuntaan.

Lisätietoa tapahtumasta:
Veikka Valtanen
sposti: veikka.valtanen@helsinki.fi
puh: 040 968 7954

https://hamis.nettilomake.fi/form/12100

4. Tanssiopetus Osakunnan vuosijuhlia varten
Hämäläis-Osakunnan Tanssikerho (HOT) järjestää tanssiopetusta vuosijuhlia varten!

Opetuksia järjestetään kaksi samansisältöistä kertaa:
– Perjantaina 5.11. kello 17-19
– Tiistaina 9.11. kello 18-20
Opetuspaikka: Osakuntabaari

Opetus on vuosijuhlien osallistujille ilmainen.
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: https://hamis.nettilomake.fi/form/12151

5. Osakunta-appro 3.12. Lipunmyynti aukeaa 8.11.
Valtavan suosion vuonna 2019 saanut Osakunta-appro palaa jälleen 3.12.!

Approssa kierrellään eri osakunnilla ja kerätään seikkailun tiimellyksessä leimoja passiin. Mukana ovat kaikki Helsingin yliopiston osakunnat — tänä vuonna uutena myös Nylands Nation. Ilta huipentuu jatkoihin Hämiksellä ja Bottalla, joissa pääsee bilettämään aina aamuneljään asti. Molemmilla jatkoilla esiintyy DJ ja Hämis-jatkoilla on myös live-musiikkia!

Liput tulevat myyntiin 8.11. klo 14 kide-appissa.

Kyseessä on loppuvuoden suurin yhteisosakuntalainen tapahtuma, joten laittakaa päivä kalentereihinne!

Syyskokoukset
Hämäläis-Osakunnan Reserviläisten syyskokous 2.11. klo 18
Ulkoasiainvaliokunnan syyskokous 2.11. klo 18
Boheemikerhon syyskokous 3.11. klo 16:30
Kirjallisuusseuran syyskokous 9.11. klo 17:30
Kokouksessa esitetään kerhon lakkauttamista
Leffaklubin 1. lakkauttamiskokous 9.11. klo 18
Kokkikerhon syyskokous 10.11. klo 18

Viikottain toistuvat:

1. Maanantailenkki

Lenkki lähtee osakunnan ylimmästä kerroksesta Hikiältä (saunalta) klo 19. Juosta saa omaan tahtiin! Rohkeasti mukaan. Lenkki järjestetään yhdessä Satakuntalaisen Osakunnan kanssa. Lenkin jälkeen tarjolla on eväitä ja lämmin sauna.

2. Teeilta tiistaisin

Osakunnan kerhot ja valiokunnat järjestävät teeiltoja Aulangossa tiistaisin klo 19 alkaen. Tervetuloa nauttimaan pienestä purtavasta ja muiden osakuntalaisten seurasta.

3. Pelikerhon peli-ilta keskiviikkoisin

Pelikerho kokoontuu klo 18 Aulankoon pelaamaan lautapelejä. Tänä vuonna lautapelivalikoima on tavallista laajempi Satakuntalaisen Osakunnan läsnäolon ansiosta.

4. Sählyä Kumpulassa keskiviikkoisin

Tervetuloa pelaamaan sählyä keskiviikkoisin klo 21 Kumpulan Unisportille! Mukana peleissä ovat myös Wiipurilainen Osakunta, Karjalainen Osakunta sekä Keski-Suomalainen Osakunta.

Ilmoittautumiset Joel Heikkilälle (050 300 7138). Kun olet ilmoittautunut, voit saapua omatoimisesti paikalle!

5. HoRes pienoispistoolivuorot torstaisin

Hämäläis-Osakunnan reserviläisten pienoispistoolivuoro pidetään joka torstai klo 18.00. Siirtyminen radalle tapahtuu 3. kerroksesta, toimiston edestä tasan klo 18. Vuoro kestää noin tunnin ja maksaa 5 €. Vuoron tullessa täyteen voidaan tarvittaessa pitää toinen vuoro klo 19 alkaen.

Osallistuminen edellyttää ennakkoilmottautumista ja maskin käyttämistä.
Lisätietoa pienoispistoolivuoroista saa ratamestarilta: ratamestari@hamalais-osakunta.fi

 

LUETTELO TULEVISTA TAPAHTUMISTA

4.11. Äijäkerhon pokeri-ilta
5.11. Vuosijuhlien tanssiopetus
6.11. Juristikerhon Kristot – peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi
8.11. Flamingo Spa -ekskursio
9.11. Vuosijuhlien tanssiopetus
13.11. 368. vuosijuhla
19.11. HOT tanssibileet
20.11. Yö osakunnalla ja pyjamabileet
27.-29.11. Pikkujouluristeily

3.12. Osakunta-appro
6.12. Itsenäisyyspäivän sitsit
8.12. Juristikerhon UKK-ilmastoilta